Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ETEΡ για απολύσεις στο ραδιοσταθμό MUSIC


Αθήνα, Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014





Η διοίκηση του ραδιοσταθμού MUSIC απολύει τους εργαζόμενους που δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καταγγέλλει τη διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού MUSIC για την προκλητική συμπεριφορά της, προς τους εργαζόμενους τεχνικούς.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού, δεν αρκείται στο ότι έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των, εργαζομένων σε αυτή, τεχνικών, αλλά προχωρά στην αποψίλωση του τμήματος λόγω της άρνησης υπογραφής ατομικής σύμβασης με μισθούς και όρους εργασίας κατώτερους αυτών της ΣΣΕ μας.

Μολονότι η ακροαματικότητα του σταθμού έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια (σχεδόν εξαπλασιασθεί), η πίεση προς τους εναπομείναντες τεχνικούς για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών από αυτούς της ΣΣΕ μας και αυξήσεις στα ωράρια εργασίας, ήταν αφόρητη έως και προκλητική. Παρά τη συνεχιζόμενη άρνηση των συναδέλφων μας για υπογραφή και την καταγγελία προς τις αρμόδιες αρχές, η διοίκηση του ραδιοσταθμού προχώρησε και σε νέα απόλυση συναδέλφου μας. Δεν αρκείται όμως σε αυτό, αλλά αρνείται να δώσει την αποζημίωση που οφείλει, αν πρώτα ο απολυθείς συνάδελφος δεν προχωρήσει σε αίτημα προς το σταθμό για τη διεκδίκηση της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσής του.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως ότι και να κάνουν όσοι θέλουν τους εργαζομένους να δουλεύουν χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς πείνας,ως φτηνό και ανειδίκευτο προσωπικό, δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αυτοί που θα θυσιάσουν τη ζωή και το μόχθο τους και θα υποταχθούν στις κυβερνητικές και μνημονιακές επιταγές.

Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στη εργοδοτικοκυβερνητική μνημονιακή λαίλαπα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: