Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

«Το Θεριό του Ταύρου» στην ΠάτραΣτην Πάτρα θα βρεθεί την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων. Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων με την παράσταση «Το Θεριό του Ταύρου» του Αζίζ Νεσίν σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη, μετά το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Ιεράπετρα, θα παρουσιάσει το έργο και στην έδρα την Ένωσης Συντακτών προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν σε οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη.

Οι δύο παραστάσεις στην Πάτρα θα δοθούν στο χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο» (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου, Πάτρα, 26441- τηλέφωνο 2610 461050)
με ώρα έναρξης στις 21:00. 

Ο Μάριος Διονέλλης, η Ελένη Βακεθιανάκη, η Αντιγόνη Καμπάνη, ο Μιχάλης Φουργιαλάκης, ο Κώστας Παπάζογλου, ο Δημήτρης Κολοτούρος, ο Χάρης Λεοντάκης, η Μαρία Ζανιά, η Κατερίνα Μηναδάκη, η Ελίνα Φαρσάρη, η Ειρήνη Τσάκα και ο Ιορδάνης Δημητριάδης με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και καταφέρνουν να πάρουν μαζί τους το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι ...

Το έργο
Πρόκειται για μία καυστική κωμωδία όπου οι ήρωες είναι πρόσωπα καθημερινά, εύκολα αναγνωρίσιμα, τα οποία όπως όλοι μας, βιώνουν φόβους, αδυναμίες, αδιέξοδα και αναζητούν λύσεις που θα τους βοηθήσουν τα επιβιώσουν. Τα καταφέρνουν όμως πάντα; Μήπως ο καθένας μας κρύβει μέσα του ένα θεριό και μήπως καλείται να έρθει αντιμέτωπος και με άλλα θεριά γύρω του; Ήρωας του «Θεριού του Ταύρου», ο αγαθός Νουρή Σαγιανέρ πιέζεται βασανιστικά από την οικογένειά του να αντιμετωπίζει τον σκληρόκαρδο ιδιοκτήτη του καταγγέλλοντάς τον στην αστυνομία. Κωμικοτραγικές συμπτώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα θα αλλάξουν την ζωή του Νουρή. Τι ρόλο μπορεί όμως να διαδραματίσει σ’ αυτό το παιχνίδι ζωής το «Θεριό του Ταύρου»; Έχει ανάγκη η κοινωνία μας από «θεριά»; Η συνέχεια επί σκηνής…

Οι παραστάσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 11 παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας των Δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ σε Ηράκλειο, Χανιά και Ιεράπετρα συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 12 τόνοι τρόφιμα καθώς και μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που διανεμήθηκαν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης, των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ηρακλείου, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Δήμου Χανίων, αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου στο Ηράκλειο και των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά καθώς και του Συλλόγου Αλληλεγγύης Ιστός στην Ιεράπετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: