Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν δεν υπάρχει τσίπα...

Συγκυβέρνηση και πρόθυμοι υποστηρικτές της μασούλησαν στην ΕΡΤ τα λεφτά των συμβασιούχων που με το Π.Δ. έγιναν αορίστου χρόνου, αφού "έφαγαν" προϋπηρεσίες και "έφαγαν" τη διαφορά μεταξύ των ΣΣΕ και του μισθού των συμβασιούχων που ήταν κατώτερος των ΣΣΕ. Προφανώς "έφαγαν" και τα τότε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας που δεν έπαιρναν οι "μπλοκάκηδες". Για όλα αυτά εκκρεμούν δικαστήρια.

Οι στελεχάρες "καριέρας" του μηχανισμού της ΕΡΤ που "πρόθυμα" έκαναν τη βρωμοδουλειά έκαναν και "υπερωρίες" ως ψευδομάρτυρες σε δίκες συμβασιούχων, αλλά και εναντίον των συνδικάτων των ΜΜΕ σε απεργίες. Ακολούθως ανέλαβαν να στήσουν τη νέα ΥΕΝΕΔ.

"Έφαγαν" λεφτά εργαζομένων και στο πρόσφατο θέμα των "αποζημιώσεων" με τις αλχημείες τους. Χρωστούν ακόμα δεδουλευμένα του 2012-2013 (νυχτερινή εργασία, πρόσθετα, αργίες, κλπ). Χρωστούσαν όταν έκλεισε η ΕΡΤ, πάνω από 20.000 ρεπό στους κατά τον μπούλη Κεδίκογλου, "τεμπέληδες" και "ιερές αγελάδες".

Όχι ότι στην υπόλοιπη κοινωνία, έκαναν και κάτι καλύτερο, αφού οι απολύσεις τα ΜΑΤ, τα χημικά και τα συσσίτια, είναι τα μόνα "πεπραγμένα" τους.

Τώρα οι κομματικές αυλές της συγκυβέρνησης ζητάνε την ψήφο μας στην ΕΣΗΕΑ για να στείλουν αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.


Ομοίως και όσοι ενώ είχαν τη δυνατότητα σε σειρά συνδικάτων να κλιμακώσουν τον αγώνα, έκαναν πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.

Στις μέρες μας δεν υπάρχουν ούτε "αθώοι", ούτε "παραπλανημένοι", όλοι/ες έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας και των συνεπειών τους.

Εμείς πάντως ψηφίζουμε "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή ( Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και σας περιμένουμε την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη στις 6.30μμ στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ σε εκδήλωση-συζήτηση για τις εκλογές στην ΠΟΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: