Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΟΛ

ΟΧΙ άλλα κροκοδείλια δάκρυα από τους πρόθυμους αβανταδόρους  συνδικαλιστές της εργοδοσίας.

Η εργασιακή επιτροπή εκπροσώπων εργαζομένων στον ΔΟΛ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας, με 5ωρες στάσεις εργασίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα-fm», θυγατρικής εταιρείας του Σταύρου Ψυχάρη, διεκδικώντας την μη καταστρατήγηση της συλλογικής τους σύμβασης του ΟΜΕΔ και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που φτάνουν τους 3 μήνες . Επισημαίνουμε ότι η αγωνιστική διεκδίκηση των συναδέλφων τεχνικών στο Βήμα fm 99.5 για την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών Νοεμβρίου 2015 έως και Ιανουάριο  2016 αφορά κατά βάση όλους τους εργαζόμενους στο συγκρότημα του Ψυχάρη και έρχεται σε αντιδιαστολή με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπολοίπων ενώσεων που αποδέχονται τετελεσμένα με καταπιωμένες γλώσσες.

Το μεγάλο αφεντικό της Μιχαλα-κοπούλου, αφού κατάφερε να υλοποιήσει το πρόγραμμα των μαζικών εκκαθαρίσεων, περνώντας και από συνδικαλιστικές διώξεις δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, επιβάλλοντας απανωτές  μειώσεις αποδοχών μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών (οι οποίες -υποτίθεται- θα έσωζαν την κατάσταση -όπως ανακοίνωναν  διευθυντικά στελέχη στα αστικά δικαστήρια), προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω μαζί με τους συνοδοιπόρους του στο κλάδο: εφαρμόζοντας όλους τους μνημονιακούς νόμους η εταιρεία πλέον εδώ και αρκετό διάστημα καθυστερεί σημαντικά την καταβολή μισθοδοσίας, που φτάνει κοντά τους 3 μήνες.

Μάλιστα, καθώς η κατάσταση αυτή τρενάρει, το ΗR (Ανθρώπινο Δυναμικό) του Οργανισμού και οι παρα-τρεχάμενοι του κατ΄ εντολή του μεγάλου αφεντικού,  πλέον δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βγάλουν ανακοίνωση για την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων -όπως παλαιότερα έκαναν με ανακοινώσεις που αναρτούσαν στο WC. Ο κ. Ψυχάρης συνεχίζει να εμπαίζει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου επαναφέροντας στην επιφάνεια τη “στενότητα” και το “οικονομικό αδιέξοδο” που έχει με τα λεγόμενα τους το μαγαζί, και απαιτεί για μία ακόμη φορά την “κατανόηση” και την “υπομονή” των εργαζομένων  ώστε να “βάλουν πλάτη” άμεσα, για να τους δώσει κατόπιν ως αντάλλαγμα  ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων -του στυλ “ δόσης Κωτσόβολου”, αυτή τη φορά!

Για πολλοστή φορά ο διευθυντής του “Βήματος”, κ. Καρακούσης, ως αγγελιοφόρος της ανώτατης διοίκησης ήρθε να διαβεβαιώσει και να καθησυχάσει το απλήρωτο προσωπικό (μέσο της επίσκεψης στην ΕΣΗΕΑ) ότι η μισθοδοσία πλέον θα επανέλθει στην κανονικότητα(όπως αυτή στις 15 Ιανουαρίου 2016),αλλά αυτή τη φορά μέσο “χρονοδιαγράμματος”. Όμως, ταυτόχρονα προανήγγειλε και νέο κύμα απολύσεων διοικητικού προσωπικού προς τα τέλη Φεβρουαρίου, κυρίως από τον εμπορικό τομέα marketing, χωρίς καμία αντίδραση από τα συνδικαλιστικά φερέφωνα της εργοδοσίας.


Οι τελευταίοι, με την προκλητική αφωνία τους, αβαντάρουν έμπρακτα τις εργοδοτικές επιδιώξεις, αφήνοντας τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά ανυπεράσπιστους στην κρεατομηχανή που έχει ήδη αρχίσει να στήνει η νέα υψηλά αμειβόμενη διευθύντρια του εμπορικού τομέα marketing, Δέσποινα Βουδούρη.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη manager είχε περάσει από το ΔΟΛ την 10-ετία 1996-2007 και διαθέτει «πλούσιο» βιογραφικό όπως: ιδρυτικό μέλος της δουλεμπορικής εταιρείας ενοικιάσεως προσωπικού ACTION PLAN και ACTION LINE, που επανειλημμένα καταγγέλθηκε από συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Νέες προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με τίμημα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τη δήθεν ανασυγκρότηση και ανάκαμψη των οικονομικών στοιχείων του μαγαζιού,
οι οποίοι  συμπεριφέρονται στους ήδη απλήρωτους εργαζόμενους με χυδαιότητα και αυταρχισμό ετοιμάζοντας, έτσι, το έδαφος για νέες μαζικές απολύσεις και αντικατάσταση αυτών με εργαζόμενους των 300 ευρώ και μάλιστα επί πιστώσει -δηλαδή απλήρωτων.
Εταιρείες ενοικιάσεως προσωπικού που κατέχουν manager του οργανισμού αναμένουν το OK του μεγάλου αφεντικού για να ανέβουν στην σκακιέρα της σκλαβοπάζαρης εργασίας.
Στρατιές υψηλόμισθων απασχολούμενων συνταξιούχων, τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και του δημοσίου, ρίχνουν τώρα το  ανάθεμα για την κατάσταση στους εργαζόμενους των 1.000 ευρώ, δίνοντας εκ νέου τη συγκατάθεση τους για το νέο πογκρόμ απολύσεων.

Τόσες θυσίες θα έλεγαν κάποιοι προς τι; Εμείς ρωτάμε τόσα θαλασσοδάνεια πού πήγαν;
Οι δεδουλευμένοι και απλήρωτοι μισθοί των εργαζομένων του ΔΟΛ απλώς χρηματοδότησαν τη τελευταία καταβολή της  δόσης  των δάνειων της προσωπικής εταιρείας  του κύριου Ψυχάρη, ύψους 3.500.000,00 ευρώ - πριν την ακρόασή του στο κατώφλι του εισαγγελέα Αθηνών ,για τα θαλασσοδάνεια που έλαβε χωρίς εγγυήσεις και μάλιστα ο ξεχασιάρης κύρ Σταύρος είχε αμελήσει να υποβάλει δηλώσεις πόθεν εσχες τουλάχιστον μιας δεκαετίας.   

Μοναδικός δρόμος διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας είναι αυτός που έχει χαράξει και στο παρελθόν το σωματείο της ΕΤΕΡ και οι συνάδελφοί μας οι τεχνικοί του ραδιοφώνου στο συγκρότημα. Για αυτό καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου στο ΔΟΛ να σταθούν, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν την απραξία, τη λογική συμβιβασμού, τις τυπικές επιστολές  διαμαρτυρίας και τις άσφαιρες τουφεκιές , και να ακολουθήσουν το δρόμο του πραγματικού αγώνα, απομονώνοντας ταυτόχρονα τα συνδικαλιστικά φερέφωνα  όπου έχουν πάρει τη μορφή καρκινώματος. Να μην αφήσουμε, με διάφορα προσχήματα, για άλλη μια φορά, τους εργαζόμενους του ΔΟΛ να τους κανιβαλίσουν οι manager, παλιοί και νέοι, και τα φοβισμένα συνδικαλιστικά τους φερέφωνα.

Συνάδελφοι /σες,

Επαίτες δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε
Ψηλά το κεφάλι
Ο Αγώνας συνεχίζεται με όλα τα όπλα
Εδώ και τώρα απεργιακός αγώνας διαρκείας
Έχουμε το δίκαιο και όσο αγωνιζόμαστε υπάρχει ελπίδα.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛ

ΑΘήνα 11 φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: