Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

απεργία στον ΔΟΛ αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Τέρμα πια οι αυταπάτες..
Απεργιακό αγώνα διαρκείας αποφάσισε και απαίτησε να διεξάγουν τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου η Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο συγκρότημα του Ψυχάρη – ΔΟΛ αρχής γενομένης από επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18, Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016.
Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση των απλήρωτων συναδέλφων στο ΔΟΛ απ’ τις μέχρι σήμερα παρελκυστικές τακτικές τόσο της εταιρείας όσο και από ένα μέρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου, που εξανάγκασε ακόμη και τα εργοδοτικά συνδικαλιστικά φερέφωνα είτε να παραμείνουν άφωνα, είτε για λόγους τακτικής αναδίπλωσης να υπερθεματίσουν επί του παρόντος τις αποφάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που απαιτούν:
  • Καμία απόλυση εργαζομένων όπως έχουν προαναγγείλει διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, ειδικότερα από το διοικητικό προσωπικό του εμπορικού τομέα marketing του Ομίλου. Η πρόσληψη της νέας διευθύντριας Δ. Βουδούρης, ΜΕΤΟΧΟ δουλεμπορικών εταιρειών ενοικιάσεως προσωπικού, αποτελεί casus belli για τον κλάδο.
  • Κατάθεση και άμεση υλοποίηση από την εταιρεία χρονοδιαγράμματος για την εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων που αφορούν τους μήνες Δεκέμβριο 2015, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016.
  • Επαναφορά στην κανονικότητα των πληρωμών των εργαζομένων χωρίς καμία καταστρατήγηση της ισχύουσας Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένων και της εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στα οικεία ταμεία).
Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα των εργαζομένων, καθώς τα γνωστά συνδικαλιστικά φερέφωνα θα επιχειρήσουν με διάφορα τερτίπια να εκτονώσουν την όλη κατάσταση εις βάρος των εργαζομένων πάντα με το ίδιο «δια ταύτα» στο χέρι μας είναι να μην τους αφήσουμε.
Είτε ο κύριος Στ. Ψυχάρης θέλει να συνεχίσει την «μπίζνα» της ενημέρωσης, είτε θελήσει να «αποδράσει» και στις δυο περιπτώσεις οφείλει κατ’ ελάχιστο να εξοφλήσει τους εργαζόμενους του.
Το «πόθεν έσχες» είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο.
Συνάδελφοι /σες
Ο Αγώνας μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται.
Η Εργασιακή Επιτροπή των Εργαζομένων στο ΔΟΛ
Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: