Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

19 ΜΑΡΤΗ πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

19 ΜΑΡΤΗ πανευρωπαϊκή κινητοποίηση
ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.
Αθήνα Σάββατο 19 Μαρτίου, 3μμ ΟΜΟΝΟΙΑ




Οι κινητοποιήσεις κατά των φραχτών από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, στις 23 και 24 Γενάρη έφεραν στο προσκήνιο ξανά την τραγωδία των πνιγμών στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, όπως και τις συνέπειες του βάρβαρου κλεισίματος των συνόρων της ΕΕ-φρούριο. Χιλιάδες είναι οι πνιγμένοι και εκατομμύρια όσοι υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα και το ψύχος.
Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. απειλούν με σκληρά μέτρα κατά των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο των βομβών στη Συρία και την πείνα, που έφεραν οι πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συνεχίζουν τις αιματοβαμμένες επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική ενώ ενισχύουν το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.
Η ΕΕ εκβιάζει με έξοδο της Ελλάδας από την Σέγκεν, όπως εκβίαζαν για το GREXITώστε να επιβάλουν την ευθυγράμμιση με την πολιτική της σκλήρυνσης των ρατσιστικών μέτρων, που απαιτούν ακόμη και κατάσχεση των χρημάτων και των τιμαλφών των προσφύγων! Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 19-20 Μάρτη προχωράνε σε στρατικοποίηση της φύλαξης των συνόρων, με τη FRONTEX να επεμβαίνει κατά των προσφύγων ανεξάρτητα από τα κράτη.
            Ετοιμάζουν νέο φράχτη σε όλα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πλάι στον φράχτη του Έβρου. Προωθούν την κατασκευή γιγαντιαίων στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως αυτά που στήθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν έκλειναν σε αυτά ολόκληρους πληθυσμούς, οικογένειες με παιδιά, μειονότητες και αντιφρονούντες.
Αυτές είναι οι πολιτικές, που στρώνουν το δρόμο στην ενίσχυση των φασιστών της Λεπέν και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Είναι η άλλη όψη των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας, των περικοπών, της φορομπηξίας και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης για να ξεπληρωθεί το χρέος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποκύπτοντας στον ένα εκβιασμό μετά τον άλλο, ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο, αφήνει άθικτο το φράχτη στον Έβρο και ανοικτή την Αμυγδαλέζα, όπως και το στρατόπεδο στην Κόρινθο. Στρέφεται με διώξεις κατά των αλληλέγγυων στην Μυτιλήνη και την Χίο. Είναι πρόκληση να επιδιώκει «ρύθμιση του χρέους» αντί να το διαγράφει, ζητώντας ενισχύσεις, όπως ο Ερντογάν για να κλειστούν οι πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να προχωρήσουν οι μαζικές απελάσεις.
Απαιτούμε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Συρία. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή.
Απαιτούμε να συνεχίσει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής στο Εφετείο και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, να φτάσουμε στην καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στους νεοναζί στη Βουλή και τα ΜΜΕ, την ώρα που δικάζονται ως εγκληματική οργάνωση.

Συντονιζόμαστε σε όλη την Ευρώπη, στις 19 Μάρτη και απαιτούμε να μπει τέλος στην ρατσιστική ΕΕ-φρούριο, να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: