Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Προσωρινή υποχώρηση Χατζηνικολάου-Κουρή στη νέα μείωση μισθών

Μετά από τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο Real Group και των συνδικαλιστικών ενώσεων στα ΜΜΕ ανεστάλη προς το παρόν η απόφαση για μείωση μισθών από την εργοδοσία.

Η ιδιοκτησία του ομίλου (Νίκος Χατζηνικολάου και Ανδρέας Γ. Κουρής)) ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης στους εργαζόμενους νέα μείωση μισθών κατά 10% και με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουλίου. Αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική μείωση που επιβάλλεται, όταν την ίδια ώρα οφείλονται στους εργαζόμενους μισθοί 2,5 μηνών.

Μόνο με την ανακοίνωση για γενική συνέλευση και την προοπτική κινητοποιήσεων από τα σωματεία η διεύθυνση του ομίλου έκανε ένα βήμα πίσω, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Η ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων των ενώσεων αναφέρει:

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών χθες βράδυ, 3 Αυγούστου, στις 9μ.μ. οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “REAL NEWS” και του Ρ/Σ “REAL FM”, ειδοποιήθηκαν ότι η ιδιοκτησία του Ομίλου προτίθεται να προβεί σε νέα μείωση μισθών κατά 10% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1ης/7/2016!!!

Ας σημειωθεί ότι η μείωση αυτή είναι η 4η που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, ενώ τους οφείλονται και μισθοί δυόμισι μηνών, γεγονός που πολλαπλασιάζει την επιβάρυνσή τους.

Η αντίδραση των Σωματείων ήταν άμεση.


Ήδη από χθες το βράδυ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ ειδοποίησαν (δια των εκπροσώπων τους) τα μέλη τους για συνέλευση σήμερα το μεσημέρι, ενώ είχε αποφασιστεί και στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέλευση.

Και οι δύο αποφάσεις (στάση εργασίας και συνέλευση) ματαιώθηκαν μετά από επαφή της ΕΣΗΕΑ με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου κατά την οποία συμφωνήθηκαν τα εξής:

1.   Η απόφαση της εργοδοσίας για τη μονομερή αυτή μείωση αναστέλλεται μέχρις ότου συζητηθεί αναλυτικά το θέμα των οικονομικών και άλλων ζητημάτων που έχουν ανακύψει στον Όμιλο.

2.   Ο κ. Χατζηνικολάου αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση, η οποία έχει προσδιοριστεί στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ως τότε, καλούνται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο να μην προβούν σε καμία ατομική ενέργεια, να είναι σε επαγρύπνηση και σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τα Σωματεία τους που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΕΤΕΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: