Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

1.800 Απολύσεις στο BBC







(Aπό το www.ert.gr)
1.800 εργαζομένων

Απολύσεις στο BBC 18/10/2007 4:53:00 μμ
Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη
Πηγή: ΑΠΕ

Το BBC ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόλυση μέσα στα επόμενα έξι χρόνια περίπου 1.800 εργαζομένων, ήτοι περίπου του 8% του προσωπικού του, στο πλαίσιο ενός από τα αυστηρότερα προγράμματα λιτότητας στην ιστορία του.

"Εκτιμούμε ότι το BBC θα προχωρήσει στην κατάργηση περίπου 1.800 θέσεων εργασίας στο τέλος της περιόδου, έως το 2012.Το BBC σκέπτεται να μειώσει κατά περίπου 2.500 τις θέσεις εργασίας από τώρα μέχρι το 20012/13 και οι τομείς που θα θιγούν περισσότερο θα είναι αυτοί των ειδήσεων και της παραγωγής εκπομπών. Όμως οι επιπτώσεις στο προσωπικό θα μετριαστούν σημαντικά εξαιτίας νέων επενδύσεων που θα οδηγήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας λόγω εσωτερικών μετακινήσεων προσωπικού", τονίζεται σε ανακοίνωση του δημοσιογραφικού ομίλου.

Το δίκτυο δεν προσδιόρισε τον αριθμό αυτών που θα απoχωρήσουν εθελούσια ούτε τον αριθμό αυτών που θα συνταξιοδοτηθούν.
Ο αναπληρωτής διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με ανώτερα στελέχη συνδικάτων στο Λονδίνο για να τους εξηγήσει τα σχέδια για να καλυφθεί έλλειμμα περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα συνδικάτα από την πλευρά τους απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις.
"Εάν προχωρήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου τους θεωρώ ότι η απεργία είναι εξασφαλισμένη κατά 100%",δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ο Τζέρι Μορισέι, Γενικός Γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων Bectu, ύστερα από συνομιλίες με την εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: