Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Mας κάνουν πλάκα!! Δίλεπτη !! στάση εργασίας



25/10/2007
ΠΟΕΣΥ - Ανακοίνωση
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι
συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία
Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) στις 5 Νοεμβρίου 2007, με σύνθημα «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ», καλεί τις Ενώσεις-μέλη της κι όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ελλάδα να οργανώσουν τη συμμετοχή στη δίλεπτη στάση εργασίας, από τις 14.00 έως τις 14.02.
Η κινητοποίηση αυτή «γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πραγματική κρίση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε σχέση με την άκρατη εμπορευματοποίηση, την κατάρρευση της ποιότητας της δημοσιογραφίας, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές πιέσεις».
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να οργανώσουν την κινητοποίηση στις περιοχές
ευθύνης τους. Επίσης, καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να εγκρίνει άμεσα το κοινωνικό μήνυμα των συνδικαλιστικών φορέων, ώστε να μεταδοθεί αμέσως από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.


ΣΧΟΛΙΟ

Είναι πλέον βέβαιο ότι μας κάνουν πλάκα για να μας καλούν να πάρουμε μέρος σε δίλεπτη!! στάση εργασίας από τις 2μμ έως τις 2.02μμ στις 5 Νοεμβρίου και μάλιστα να την οργανώσουμε!! "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πραγματική κρίση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε σχέση με την άκρατη εμπορευματοποίηση, την κατάρρευση της ποιότητας της δημοσιογραφίας, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές πιέσεις" με σύνθημα «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ». Ποτέ δεν είμασταν υπέρ της λογικής της απαξίωσης θεσμών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά τόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), όταν θα παίρνουν αποφάσεις για σοβαρά θέματα, όπως αυτά του πλαισίου της δίλεπτης στάσης, θα πρέπει να επιλέγουν ενέργειες αντίστοιχης σοβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: