Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Μικτό συμβούλιο ΕΣΗΕΑ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/10/2007 σύγκληση του μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, όπου το θέμα που κυριάρχησε ήταν η παρουσίαση των (ήδη γνωστών) απόψεων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. για τους λόγους, που δεν έχει γίνει δυνατή η συγκρότηση προεδρείου. Οι εκπρόσωποι εργασιακών χώρων εξέφρασαν την αγωνία τους για τα εργασιακά προβλήματα που τρέχουν, ενω το Δ.Σ. είναι ακέφαλο και απών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ακούστηκαν για απολύσεις στο TV Magic, ιδωτικά συμφωνητικά και απολύσεις στο Ελ.Τύπο, απόλυση στην εφημερίδα Χρηματιστήριο, απόκρουση απόλυσης εργαζόμενης στο κυλικείο του Έθνους, κλπ.

Εκτίμησή μας είναι ότι και απεργία θα μπορούσε να προκηρυχτεί (μέσω της ΠΟΕΣΥ, αν κάποιοι που συμμετέχουν εκεί το θελήσουν) και παρεμβάσεις της υπάρχουσας ακέφαλης σύνθεσης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ θα μπορούσαν να γίνουν, ακόμα και χωρίς να έχει προχωρήσει η συγκρότηση σε σώμα.

Τελικά η αδράνεια και η απραξία φαίνεται ότι βολεύει για να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον, αντί να επιχειρεί κανείς "από τα κάτω" να ανατρέψει τα δεδομένα.


Στη συνεδρίαση του μικτού έγινε η πρώτη διανομή του νέου τεύχους (νο31) των Financial Crimes, ενώ τις επόμενες μέρες ετοιμάζονται εξορμήσεις διακίνησής του.

Περιεχόμενα του τεύχους(νο31)

-ΠΟΕΣΥ: λές και δεν πέρασε μια μέρα

-ΕΣΗΕΑ: Τί θα γίνει συνάδελφοι με μας

-ΤΣΠΕΑΘ: τα κλεμμένα ήρθαν πίσω και λοιπόν?

-Συμβασιούχοι ΕΡΤ

-Το ραντάρ των Crimes

-Αριστερή στροφή με γαλαζόμαυρη κυβέρνηση

-Επιστολή συναδέλφου για τη δίωξή του με τον τυποκτόνο νόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: