Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Έκληση στην ΕΣΗΕΑ,παρέμβαση στην ΤτΕ


1)ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι
πληροφορηθήκαμε ότι την Τετάρτη 26 Μαρτίου υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ και κατόπιν αναχώρηση για την Κύπρο.
Την ώρα που το ασφαλιστικό έχει μπει σε μια νέα κρίσιμη φάση, θεωρούμε σημαντικό να πάρει το ΔΣ απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία τους (ενεργοποίηση του μικτού σαν απεργιακή επιτροπή, κλπ). Επομένως σας ζητάμε να πάρετε αποφάσεις στην κατεύθυνση αυτή και να αναβάλετε το ταξίδι σας για μια χρονική περίοδο που θα είναι πιο πρόσφορη. Στην περίπτωση που το ταξίδι δεν αναβληθεί,ή πάει μικρός αριθμός μελών του ΔΣ, οφείλετε να γυρίσετε «με τα κεφάλια των απεργοσπαστών του Lumier». Τόσο των επαγγελματιών απεργοσπαστών (μεταδόσεις MEGA, Aντέννα), όσο και αυτών που δηλώνουν μη δημοσιογράφοι (μετάδοση ALPHA TV). Τον τρόπο βρείτε τον σε συνεργασία με τους συναδέλφους της Κύπρου και τις εκεί συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes»


2)Παρέμβαση σε συγκέντρωση απεργών της Τράπεζας της Ελλάδος, έκαναν δημοσιογράφοι των Crimes τη Δευτέρα 24 Μάρτη, μοιράζοντας την προκήρυξη που επισυνάπτουμε. Το κλίμα που επικρατούσε στους τραπεζοϋπαλλήλους ήταν θετικό υπέρ των δημοσιογράφων, ξεχωρίζοντας την αγωνιζόμενη βάση του κλάδου, από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές (πλειοψηφία ΔΣ ΕΣΗΕΑ και ορισμένες tv περσόνες).Σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση τέτοιων διαθέσεων και την έκφρασή τους, έπαιξε η κίνηση να πάμε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στη συγκέντρωση των απεργών, κίνηση που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν, όσοι συνθέτουν το γερασμένο συντεχνιακό σκηνικό, στα συνδικαλιστικά πράγματα του χώρου μας. Επισυνάπτουμε την προκήρυξη:

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ - Η ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Σε αντίθεση με το τι λέει η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρός της Σόμπολος και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια που υποτίθεται ότι είναι «συνάδελφοί» μας, και δυστυχώς πιστεύει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξαίρεση των δημοσιογράφων από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση. Όσες επιθέσεις προβλέπει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους τα ίδια και χειρότερα προβλέπει και για τους δημοσιογράφους. Το γεγονός ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ και ΤΑΙΣΥΤ)δεν ενοποιούνται με το «Ταμείο Επιστημόνων» αλλά μεταξύ τους, δεν αλλάζει στο ελάχιστο την ουσία της ενοποίησης, που είναι η προς τα κάτω εξίσωση δικαιωμάτων και απολαβών.
Κλέβουν από τα Ταμεία μας το 10% των εσόδων του, δηλ. του αγγελιόσημου,κατασκευάζοντας σε τελική ανάλυση ένα θνησιγενές Ταμείο που σε λίγα χρόνια θα χρειαστεί να μπει στο ΙΚΑ για να σωθεί.Οι συντάξεις μας μειώνονται αφού το πλαφόν του 20% για τις επικουρικές συντάξεις, ισχύει για τους δημοσιογράφους όπως και για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.Καταργούνται οι πρόωρες και για εμάς όπως και για όλους τους εργαζόμενους.Οι γυναίκες και κυρίως οι νέες συναδέλφισσες πετιούνται στον Καιάδα.
Το Αγγελιόσημο δεν είναι «κοινωνικός πόρος», προσφορά της κοινωνίας δηλ προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά δώρο της χούντας στους ιδιοκτήτες των εφημερίδων τότε και σήμερα πλέον και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, για να τους απαλλάξει από τις εργοδοτικές εισφορές.
Απέναντι στην πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ που κάνει πλάτες και στηρίζει την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια, οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, και της σύγκρουσης για να αποσυρθεί όλο το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Με διαρκή και παρατεταμένο αγώνα στο πλευρό όλων των εργαζόμενων. Τον δρόμο μας τον δείχνουν οι απεργοί της ΔΕΗ, των Δήμων, της Τράπεζας της Ελλάδος. Όλοι μαζί έχουμε την δύναμη.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση «συναδέλφων μας», που δεν έχουν ανάγκη έτσι και αλλιώς την σύνταξη, αφού αμείβονται παχυλά από δεκάδες πηγές, να κατασυκοφαντούν τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζόμενων. Είναι όχι μόνο θέμα τιμής για τον κλάδο μας, αλλά στοιχειώδους αλληλεγγύης ανάμεσα σε εργαζόμενους, για μπορέσουμε να νικήσουμε απέναντι στην αντιασφαλιστική επίθεση. Να πετάξουμε στην άκρη αυτούς μέσα στον κλάδο των δημοσιογράφων,που κάνουν πλάτη στον Καραμανλή και συκοφαντούν τους αγώνες της εργατικής ταξης.Οι Δημοσιογράφοι είμαστε στο ίδιο χαράκωμα με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και κυρίως με τους συναδέλφους μας τεχνικούς στα ΜΜΕ και απαιτούμε απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: