Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Όλοι Μάρνη και Πατησίων 10.30μμ στην απεργία 21/10


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ, την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008, από τις 06:00 π.μ.
Η ΕΤΕΡ συμμετέχει μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στην 24ωρη, πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008.
Παλεύουμε:
· Για ένα Ενιαίο Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ (Συντάκτες - Διοικητικοί Υπάλληλοι - Τεχνικοί) με την άμεση ένταξη των τεχνικών των Ηλεκτρονικών ΜΜΕ στο ασφαλιστικό σύστημα του χώρου τους (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ) και με απαραίτητες προϋποθέσεις:
Διατήρηση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και παροχών, έτσι ώστε να υπάρξει εξίσωση στο καλύτερο – ανώτερο επίπεδο.
Καμιά νέα οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες το όποιο επιπλέον κόστος.
Για την αποτροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.
Για την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων μας που απασχολούνται στις νέες μορφές ενημέρωσης που προκύπτουν από τις τεχνολογικές εξελίξεις.
Για την άμεση αύξηση των συντάξεων, ώστε να αναπληρωθούν οι τεράστιες απώλειες της τελευταίας 10ετίας, και την εφαρμογή των ΣΣΕ.
Για τη διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου παροχών, αντίστοιχου των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής, για όλους τους ασφαλισμένους.
Για την αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου της επιδοτούμενης ανεργίας, της ασθένειας, της λοχείας και της στρατιωτικής θητείας.
Για την κατάργηση των δυσμενών διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης.


Διεκδικούμε:

Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Την κατοχύρωση της υποχρεωτικής καθολικής δημόσιας ασφάλισης.
Την πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας αορίστου χρόνου για κάθε εργαζόμενο.
Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της Ασφάλισης με ταυτόχρονη άμεση καταβολή των οφειλόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από Κράτος και εργοδότες. Τη δέσμευση της Πολιτείας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επωμιστούν κανένα επιπλέον βάρος και ότι το κόστος των ενοποιήσεων θα επιβαρύνει το Κράτος και τους εργοδότες.
Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
Τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος των βαρέων για τους ηλεκτρονικούς και την επέκτασή του και για τους ηχολήπτες.


Καλούμε τους τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας να συμμετάσχουμε μαζικά την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 στην 24ωρη Απεργία, από τις 6πμ, καθώς και
στην πανεργατική συγκέντρωση και πορεία.

Όλοι Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 στις 10.30 γωνία Πατησίων και Μάρνη, απέναντι από το Μουσείο.Μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ υπερασπιζόμαστε τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καιπαλεύουμε για το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καμαρινόπουλος
O Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: