Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Η υπάρχουσα κατάσταση στους χώρους δουλειάς γίνεται εφιαλτική. Μαύρη εργασία, υποαπασχόληση, απολύσεις, και εισφοροδιαφυγή. Καταστρατήγηση στοιχειωδών δικαιωμάτων με τους εργαζόμενους έξω από την οικεία τους ασφάλιση (όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους στα portals), απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές (όπως επιχειρείται στα δημοτικά ΜΜΕ). Εάν δεν κινητοποιηθούμε δυναμικά, η επίθεση των αφεντικών θα ενταθεί, από τον τρόπο που θα επιχειρήσουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να «προσαρμόσουν» τις επιχειρήσεις τους στις συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ρίχνοντας το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, εάν δεν αντιμετωπιστούν θα επιδεινώσουν το ασφαλιστικό πρόβλημα, μετά την ψήφιση του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου, από την κυβέρνηση. Ήδη με την κλοπή του 10% από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα στα έσοδα του ταμείου για δημοσιογράφους και διοικητικούς. Την ίδια στιγμή η αναλογιστική μελέτη της Πετραλιά για τους τεχνικούς της ραδιοτηλεόρασης, παραπέμπει σε συνθήκες εργασίας και ασφάλισης που θυμίζουν δούλους στο μεσαίωνα. Γι αυτό ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, δεν έχει τελειώσει επειδή ψηφίστηκε ο νόμος.

Γι’ αυτό κάθε κινητοποίηση, όποια και αν είναι η αιτία που τη δημιουργεί, είτε είναι με αιχμή το ασφαλιστικό, είτε η ακρίβεια, είτε οι απολύσεις, είτε η απόπειρα διάλυσης των δημοτικών ΜΜΕ, είναι στην ουσία αναγκαίο βήμα εισόδου στον δεύτερο κύκλο κινητοποιήσεων, μετά τις επιτυχημένες απεργίες της 1ης και της 21ης Οκτώβρη. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, η ΠΟΕΣΥ να προχωρήσει σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ενώσεις του διασωματειακού, σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, υλοποιώντας την υπόσχεση της για 48ωρη απεργία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
Αυτή τη φορά οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και να γίνουν με ποιο οργανωμένο τρόπο (η οργάνωσή τους είχε αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, από τα περισσότερα κλαδικά σωματεία, χωρίς περιοδείες, συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, ενημερώσεις, απεργιακό ταμείο, κλπ).
Οφείλουμε να δώσουμε τις μάχες αυτές στο πλευρό του υπόλοιπου συνδικαλιστικού κινήματος και όχι συντεχνιακά και αποκομμένα. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τους αγωνιστικούς δεσμούς με τα τμήματα των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στις ίδιες πολιτικές και τις συνέπειές τους. Πρέπει από τώρα να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα συνδικάτα που προχωράνε σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη.
Επειδή είμαστε εργαζόμενοι και όχι τραπεζίτες για να μας επιδοτεί η κυβέρνηση με 28δις, η πρόκληση είναι μπροστά μας και πρέπει ενωτικά, μέσω του διασωματειακού των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, να δώσουμε το δικό μας ηχηρό «μήνυμα» στην πανικόβλητη και παραπαίουσα κυβέρνηση. Όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να υπερασπίσουμε τα ταμεία μας τις δουλειές μας και τους μισθούς μας από τα αρπακτικά νύχια των εργοδοτών. Να πληρώσουν αυτοί για την κρίση που δημιούργησαν και να μην τους αφήσουμε να την φορτώσουν στις δικές μας πλάτες.


(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ Financial Crimes)

Δεν υπάρχουν σχόλια: