Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Καλό ταξίδι Γιώργο


Αποχαιρετούμε με οδύνη ένα καλό συνάδελφο, έναν συναγωνιστή, ένα φίλο. Συνεχίζουμε αυτό που και ο ίδιος ο Γιώργος Κοίλιαρης θα ήθελε, τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την αδικία και υπηρέτησε όσο ήταν εν ζωή, με την δημοσιογραφική του ευαισθησία και τον καθημερινό αγώνα για ενημέρωση. Η δημοσιογραφική κοινότητα θρηνεί ένα ακόμη θύμα του βάρβαρου πολέμου που προστίθεται στους δεκάδες εργαζόμενους στην ενημέρωση που έχουν δώσει την ζωή τους στον αγώνα για την ενημέρωση και την αλήθεια.
Ο Γιώργος είχει βρεθεί σε δεκάδες εμπόλεμες περιοχές καλύπτοντας υποδειγματικά τις πολεμικές συγκρούσεις, σε μια προσπάθεια να αναδεικνύει πάντα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κάθε βρώμικη πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα, από την πρώτη στιγμή είχε συμμετάσχει με τον πιο ενεργό τρόπο στο αντιπολεμικό κίνημα. Τελευταία αφορά που συνεργαστήκαμε ήταν αυτή την άνοιξη που ο Γιώργος μετάφρασε το Ιρακινό συνδικαλιστή που μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η «συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο» στην ΕΡΤ, ενόψει του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στις 19 Μάρτη.
Η δολοφονία του Γιώργου, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, και με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ψέματα του ΝΑΤΟ και της Ελληνικής κυβέρνησης ότι «η κατάσταση εξομαλύνεται» σιγά σιγά στα πεδία των μαχών. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική του Μπούς, η πολιτική της προσπάθειας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σφάζοντας λαούς να εξασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία του. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική της Ντόρας Μπακογιάννη που σαν πιστό σκυλάκι ακολουθεί τα βήματα του Μπούς. Αυτές οι εξελίξεις μας κάνουν να φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά. ΕΞΩ το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια, και τον Καύκασο. Πίσω οι Ελληνικές Δυνάμεις από τους στρατούς κατοχής.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ να δραστηριοποιηθούνε άμεσα για να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του, αν ήταν δηλαδή μόνο τροχαίο, ή αν υπήρξε εμπλοκή, αλλά και να μπούνε μπροστά στον αγώνα για τον τερματισμό της ελληνικής εμπλοκής στον βρώμικο πόλεμο στο Αφγανιστάν.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

Υ.Γ.η κηδεία του Γιώργου Κοίλιαρη θα γίνει την Τρίτη στις 3μμ στο νεκροταφείο Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: