Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΚΕΔΚΕ:παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη


Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη, διαδήλωσαν αρκετοί κλάδοι εκτός ΜΜΕ (πχ βοήθεια στο σπίτι, δημοτικοί υπάλληλοι, ΟΚΑΝΑ, κλπ), ενώ ανέβηκε από την Αθήνα και ομάδα εργαζομένων από τα δημοτικά ΜΜΕ (όλων των ειδικοτήτων, από όλα τα κανάλια). Την παρέμβαση στήριξαν συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη, μέλη της ΕΣΗΕΜΘ και από το σχήμα Ασύνταχτος Τύπος.
Ανοίχτηκε πανό και φωνάχτηκαν τα συνθήματα «δημόσια περιουσία είναι τα FM και όχι περιουσία των φίλων του Εφραίμ», «οι σταθμοί να μείνουν δημοτικοί, να μην παραδοθούν στον κάθε νταβατζή».
Οι συνάδελφοι εισέπραξαν την υπόσχεση του Κουκουλόπουλου, ότι η ΚΕΔΚΕ θα προτείνει νέα τροπολογία, σαφώς καλύτερη από το αποτέλεσμα της συνάντησης του Παυλόπουλου με την ΕΣΗΕΑ. Να δούμε πρώτα και να κρίνουμε μετά, γιατί ο Κουκουλόπουλος είναι ΚΕΔΚΕ και όχι η κυβέρνηση που νομοθετεί. H παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη, κράτησε ανοιχτό το ζήτημα και συνέβαλε στο να δημιουργηθεί πίεση.



Αφού σημειώσουμε ότι σε πανελλαδική κλίμακα έχουν καταγραφεί 36 δημοτικά ΜΜΕ, με περίπου 1.000 εργαζόμενους,επισυνάπτουμε ανταπόκριση από το blog του Ασύνταχτου Τύπου:
Οι σταθμοί δημοτικοί και όχι του κάθε νταβατζή…
Posted in Uncategorized on Νοέμβριος 27, 2008 by asyntaxtostypos
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ. Στόχος της διαμαρτυρίας με ευθύνη της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΜ-Θ, ήταν να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στο ξεπούλημα και στη διάλυση των δημοτικών ΜΜΕ που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Ο υπερυπουργός πλέον Πάκης Παυλόπουλος και ο πολύς πρόεδρας της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και ο ατσαλάκωτος δήμαρχος Θεσσαλονίκης kill Bill Παπαγεωργόπουλος δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στα σκαλιά του Βελλίδειου και να εισέλθουν δια της κύριας εισόδου, διότι εκτός των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ εκεί τους περίμεναν αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων από πολλούς χώρους απασχόλησης των ΟΤΑ, όπως συμβασιούχοι, βρεφονηπιοκόμοι, σχολικοί τροχονόμοι κ.α οι οποίοι δεν ήταν και πολύ… ήσυχοι.

Οι δημοσιογράφοι άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια» ενώ φώναξαν και δύο συνθήματα :

Δημοτική περιουσία η μπάντα των FM και όχι ιδιοκτησία των φίλων του Εφραίμ
Οι ραδιοσταθμοί είναι δημοτικοί και όχι παραμαγαζα του κάθε νταβατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: