Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Νέες απολύσεις στην Πάτρα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει τις άδικες, καταχρηστικές και απαράδεκτες απολύσεις των συναδέλφων Νεκταρίας Ντούκα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και Βασίλη Μπαλκάμου από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ωμέγα Ράδιο», μέσα που ανήκουν στον ίδιο εργοδότη.
Δυστυχώς, οι προβλέψεις για συνέχιση των απολύσεων στον όμιλο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έτσι όπως είχαν διατυπωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ στην τελευταία συνέλευση των εργαζομένων, στις αρχές Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνονται. Συνάδελφοι με μακρά και λαμπρή πορεία στον χώρο, όπως η Νεκταρία Ντούκα και ο Βασίλης Μπαλκάμος, συνάδελφοι με ήθος, εργατικότητα και ανεκτίμητη συμβολή στην ειδησεογραφική αναβάθμιση της «Πελοποννήσου» και του «Ωμέγα Ράδιο» τα τελευταία χρόνια, έλαβαν σε ανταπόδοση, ως πρωτοχρονιάτικο «μποναμά», την απόλυση τους.
Δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, στο μέσο των γιορτών, η ιδιοκτησία της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού επέλεξε να αφήσει χωρίς δουλειά τους δυο εργαζόμενους και η κίνηση της αυτή είναι, πέραν όλων των άλλων, και ηθικά κατακριτέα.
Δεν είναι, επίσης, τυχαίο το γεγονός ότι κατά την συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού, στις αρχές Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, μετά τις απολύσεις, τότε, των συναδέλφων Δώρας Κριμπά και Βασιλικής Στράτη, τόσο η Νεκταρία Ντούκα όσο και ο Βασίλης Μπαλκάμος, είχαν ταχθεί υπέρ της κήρυξης κινητοποιήσεων ώστε να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων στην «Πελοπόννησο» και στον «Ωμέγα».
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δυο πρόσφατες απολύσεις ήταν εκδικητικές και σαφέστατα δεν συναρτώνται με τις επιδόσεις, τις ικανότητες και την αφοσίωση των δυο συναδέλφων στη δουλειά τους.
Υπό το βάρος των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ συγκαλεί νέα συνέλευση των εργαζομένων στην «Πελοπόννησο» και στον «Ωμέγα Ράδιο», για την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Ένωσης.
Πρόταση του Δ.Σ., και αυτή την φορά, θα είναι η κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στα δυο μέσα, ώστε να δοθεί απάντηση στο πογκρόμ απολύσεων και να διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: