Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Απλήρωτος ο Δεκέμβριος...και βλέπουμε


αναδημοσίευση από το site της τοπικής εφημερίδας www.ekfrasi.net

Την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2010 περιμένουν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας, για να λάβουν τα δεδουλευμένα του μήνα Δεκεμβρίου του 2009.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Επικοινωνία 94fm αυτός είναι ο λόγος που επικαλείται η διοίκηση της επιχείρησης και ο νέος Πρόεδρός της Μιχ. Μάντακας, ο οποίος μάλιστα είπε στους εργαζόμενους στις 14 Ιανουαρίου ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν σε λιγότερο από 20 ημέρες από την παραπάνω ημερομηνία.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν μεν ότι ο κ. Μάντακας ανέλαβε μόλις τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος, ωστόσο δηλώνουν ότι "οι ισχυρισμοί (σ.σ. περί αναμονής έγκρισης του προϋπολογισμού του έτους 2010) δεν έχουν βάση καθώς η καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου του 2009 θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί ήδη και αφορά την οικονομική χρήση του προηγούμενου έτους".
Επίσης το δελτίο τύπου αναφέρει: "σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων μετά την έλευση της 5ης ημερολογιακής μέρας κάθε μήνα και εφόσον η διοίκηση του σταθμού δεν έχει φροντίσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της θα προβαίνει στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του και στην περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι μέχρι την ώρα που συντασσόταν το παρόν έγγραφο είχαμε για πολλοστή φορά προφορικές δεσμεύσεις από την διοίκηση του σταθμού για όσο το δυνατόν πιο σύντομη καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου 2009. Για το σωματείο εργαζομένων οποιαδήποτε προφορική δέσμευση δεν έχει ισχύ από τη στιγμή που μέχρι σήμερα η συνολική στάση της διοίκησης του σταθμού για παρόμοια ζητήματα είναι ανεπαρκής. Για το λόγο αυτό γνωστοποιούμε ότι εάν δεν έχει υπάρξει καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου 2009 και του Ιανουαρίου 2010 όπως επίσης και των αναδρομικών του απελθόντος έτους μετά τις 2 Φεβρουαρίου 2010 θα προβούμε σε καταγγελία όλων των παραπάνω προς κάθε αρμόδια αρχή και σε παράλληλες κινητοποιήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: