Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελεύσεις και απεργίες στα ΜΜΕ


Μαζική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Πήγασο, μετά τις πρόσφατες απολύσεις, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλα τα μέσα του ομίλου και από όλα τα κλαδικά σωματεία. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η ΕΠΗΕΑ σε 48ωρη την Πέμπτη και την Παρασκευή και οι υπόλοιποι με κοινό κείμενο που θα διαμορφώσουν οι εκπρόσωποι, ζητούν από τα κλαδικά τους σωματεία, να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους στο διασωματειακό και να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΗΓΑΣΟΣ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά τις αναίτιες και αιφνιδιαστικές απολύσεις συναδέλφων μας οι εργαζόμενοι, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση να απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας με 48ωρη απεργία την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι διακήρυξαν τη βούλησή τους να αποτρέψουν τις απολύσεις και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.
Ταυτόχρονα καλούν τα σωματεία τους να στηρίξουν δυναμικά την απόφαση για την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση , και όποια άλλη απεργιακή κινητοποίηση χρειαστεί αμέσως μετά, προκειμένου να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να ανακληθούν οι απολύσεις.
Οι απολύσεις στον Πήγασο δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα εκδοτικά συγκροτήματα. Προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Το μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και η επαγρύπνηση.

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων
στον όμιλο Πήγασος





Αύριο στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: