Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΣΠΕΡΤ: παρεμβάσεις συνέδρων


Παραθέτουμε από τις παρεμβάσεις της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ, παρεμβάσεις συνέδρων από το δίκτυο των Financial Crimes, ενώ τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν δεν μπήκαν στη διαδικασία. Ελπίζουμε να υιοθετηθούν σύντομα από τη διοίκηση, ιδίως αυτό που αναφέρεται στη συμπαράσταση στους απεργούς των συγκοινωνιών και κατατέθηκε από πάνω από 15 συνέδρους.



Μανώλης Τρίκας (σύνεδρος από ΕΤΙΤΑ-περιληπτική απόδoση): Πρέπει να επιταχυνθεί το άνοιγμα στα ιντερνετικά ΜΜΕ, αρκετό καιρό χάσαμε μα εσωτερικές φαγωμάρες, ενώ η περίοδος στα εργασιακά ζητήματα είναι αρκετά κρίσιμη. Μας λένε ότι τα φάγαμε μαζί, αλλά δεν μας λένε τί έφαγαν αυτοί. Η πείνα δε γνωρίζει ούτε δημόσιους ούτε ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά έχει ένα κοινό, το άδειο στομάχι.




Ειρήνη Φωτέλλη (σύνεδρος από ΠΣΥΠ ΕΡΤ): "Βρισκόμαστε ένα τεράστιο βήμα μπροστά από το περυσινό συνέδριο, κι αυτό διότι είμαστε όλοι εδώ, όλοι οι σύνεδροι από τα περισσότερα σωματεία της ΕΡΤ και οι συνάδελφοι από τα ιδιωτικά κανάλια. Σε αυτό τον ενάμισι χρόνο, ίσως για πρώτη φορά, αγωνιστήκαμε μαζί με τους συναδέλφους από τα ιδιωτικά κανάλια.
Η δράση της Ομοσπονδίας σ΄αυτό το διάστημα στην ΕΡΤ ήταν πλούσια. Δέκα 24ωρες απεργίες και δύο 48ωρες. Το ερώτημα είναι αν τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα της δράσης μας. Όχι δεν ήταν. Δεν πετύχαμε να υπογράψουμε ΣΣΕ, δεν πήραν πίσω καμία περικοπή κ.λπ. Στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις συνεχίζονται, κάποιοι συνάδελφοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για μήνες κ.λπ. Κι αυτό διότι η δράση μας δεν είχε συνέπεια, συνέχεια και συντονισμό. Δεν ήμασταν συνεπείς με το στόχο μας. Στόχος μας δεν ήταν να διαμαρτυρηθούμε. Δεν χάσαμε 14 μεροκάματα για να δείξουμε ότι θέλουμε ΣΣΕ και δεν θέλουμε περικοπές. Αλλιώς, όπως είπε και ο κος Κακλαμάνης θα πηγαίναμε στο Σύνταγμα, εκτός ωραρίου, και θα διαμαρτυρόμασταν. Απαιτούσαμε ΣΣΕ, απαιτούσαμε να πάρουν πίσω τις περικοπές. Όμως δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και αγώνα, διότι δεν είχε συνέχεια. Μετά τις 48ωρες σταματήσαμε χωρίς να έχουμε πετύχει κάτι από τις διεκδικήσεις μας. Λίγες ήταν οι φορές που ήμασταν μαζί με τα άλλα συνδικάτα του κλάδου.
Στις 23 η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Είναι ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των κινητοποιήσεων και να μετατρέψουμε τη διαμαρτυρία μας σε αγώνα. Να προκηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ 48ωρη και να κλιμακώσει. Σε αυτό να πάρει και τα άλλα σωματεία του κλάδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: