Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΕΤΕΡ: εκτιμήσεις για τις απεργίες


Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου


Με απόλυτη επιτυχία τελείωσε σήμερα τα ξημερώματα η απεργιακή κινητοποίηση των δύο 48αώρων. Είναι γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις αυτές είναι η αρχή μιας διαδικασίας που ξεκίνησε απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία και κλιμακώνεται.
Η μη υπογραφή ΣΣΕ για πολλές Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, οι απολύσεις και οι μεθοδευμένες προσπάθειες απορρύθμισης των υφισταμένων ΣΣΕ, η ουσιαστική αποσάθρωση του ΟΜΕΔ και η αποστέωση του ΣΕΠΕ από την πλευρά του δίπολου κυβέρνησης και εργοδοτών πήρε μια πρώτη απάντηση, με την 4ημερη απεργία. Η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν ήταν πρωτοφανής. Η ουσιαστική και καθολική επιτυχία της απεργίας δημιουργεί την παρακαταθήκη για την συνέχιση της διεκδικητικής μας προσπάθειας. Με πρωτόγνωρες διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων και περιφρουρημένης μαχητικής κινητοποίησης ο κλάδος άρχισε να περπατά νέους δρόμους. Η συνέχεια αμέσως και χωρίς παλινωδίες, μέχρι την ολοκληρωτική κατάκτηση των αιτημάτων που βάζει το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ μέσω των Ενώσεών του, είναι η μόνη μας επιλογή.
Μόνο στα πλαίσια μιας οργανωμένης και μεθοδικής διεκδίκησης, με συνέχεια και συνέπεια, το δίπολο κυβέρνησης εργοδοτών κάμπτεται.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις τάξεις της οργανωμένης αντίδρασης μέσα από τις Ενώσεις και απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ώστε να υπάρξει ουσιαστική και γενική ανάσχεση της επίθεσης από την πλευρά του δίπολου και κατάκτηση‐αναβάθμιση συνθηκών εργασίας και ασφάλισης. Συνέχεια αμέσως. Είναι μονόδρομος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: