Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι εξελίξεις στην Αυριανή


Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συντακτών της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Γενική συνέλευση, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκειά της, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τονίσθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλοι οι δημοσιογράφοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο. Και ενώ ο Γ. Α Κουρής, γνωρίζει την τραγική κατάσταση...
εξακολουθεί να τους αφήνει απλήρωτους. Την ημέρα της προηγούμενης απεργίας μόνο, τους είχε δώσει 400 ευρώ, ενώ οι οφειλές σε ορισμένους συντάκτες, ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.
Αρχικά, αυτό στο οποίο δόθηκε βάση, ήταν γίνει αίτηση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα βοηθείας. Η πρόταση αυτή, έγινε ομόφωνα δεκτή, Στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δοθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν για την διεκδίκηση των μισθών που δεν έχει καταβάλει η εργοδοσία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα αποφασισθεί και η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: