Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτό σωματείο σε όλους τους συναδέλφους

Η πρόταση της Πρωτοβουλίας στο ΔΣ στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου, για ανοιχτό σωματείο σε όλους τους συναδέλφουςμέρος μιας συνολικής τοποθέτησης για την κατάσταση και το πώς η ΕΣΗΕΑ θα αλλάξει τους όρους της σύγκρουσης με την εργοδοσία και την κυβέρνηση.


Να ανοίξει (επιτέλους) το Σωματείο για όλους τους δημοσιογράφους
"Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;"

Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στη μάχη.



Όταν ελαστικοποιούνται ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα πολλών δεκαετιών καταργούνται.
Όταν οι επιθέσεις κυβέρνησης, εργοδοσίας, τρόικας, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν ακόμα πιο λυσσαλέες.
Είναι πολυτέλεια να αφήνουμε έξω από τη δύναμη των σωματείων μας, συναδέλφους που έχουν την «ατυχία» να εργάζονται σε καθεστώς που δεν τους επιτρέπει να καλύψουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να εγγραφούν στη δύναμή τους.
Βρισκόμαστε λοιπόν σε σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξουμε.
Θα δώσουμε τη μάχη για την ύπαρξή μας μόνοι μας, «λίγοι και εκλεκτοί», ή μαζί με τους συναδέλφους μας που εργάζονται με ΔΠΥ, σε ιντερνετικά ΜΜΕ, «μαύροι» και «ελαστικοί», στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι ένα «μέλλον» πλήρους εργασιακής απορύθμισης, με «φασόν» εργασία και «φασόν» ασφάλιση, με πλήρη διάλυση των ταμείων, των μισθών, των συντάξεων, των ωραρίων, των συνθηκών εργασίας, κλπ

Χωρίς πολλές περικοκλάδες, το λέμε απλά: να ανοίξει το σωματείο μας και να καλύψει ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που εργάζονται πραγματικά ως δημοσιογράφοι. Να ενισχύσουμε και να οργανώσουμε το δικό μας στρατό, στον πόλεμο που ήδη εξελίσσεται.


Σε μια εποχή που τα συνδικαλιστικά όργανα αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο, είτε λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούνται από τους εργοδότες είτε λόγω της απαξίωσής τους (απόρροια των επιλογών τους και της μη αποφασιστικής στάσης τους)
από μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων, ας σκεφτούμε τι αντίκτυπο (όχι μόνο στον χώρο του Τύπου, αλλά γενικά στην κοινωνία) θα είχε ένα σωματείο που γρήγορα και αποφασιστικά-και φυσικά έπειτα από την υπέρβαση που απαιτείται να κάνει το Δ.Σ. του- θα πολλαπλασιάσει τα μέλη του και άρα θα γιγαντώσει την αντίστασή του (και την αντίδρασή του) απέναντι στα αφεντικά!

Η αύξηση της συνδικαλιστικής πυκνότητας και η μαζικοποίηση του σωματείου, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των αγώνων που έχουμε μπροστά μας ενάντια στις απολύσεις, για υπεράσπιση των ΣΣΕ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει πράξη κάτι τέτοιο. Υπάρχει καταστατικό που συνδέει την Ένωση με τον ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ. Ομως εδώ οι κυβερνώντες αλλάζουν το Σύνταγμα κατά το δοκούν, δεν μπορούμε εμείς οι εργαζόμενοι να αλλάξουμε το καταστατικό του Σωματείου μας για να τους πολεμήσουμε; Ας αναλάβουν οι νομικοί μας σύμβουλοι, ας ζητήσουν τη βοήθεια όσων χρειαστεί και ας βρουν τη λύση, τον τρόπο!
Αυτή η πρόταση, η Μεγάλη Ιδέα, είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και στην τραγική εξέλιξη που διαφαίνεται ότι θα έχουν τα πράγματα, αν δεν εκδηλώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι την αντεπίθεσή μας।



Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: