Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα ΜΜΕ, η «σιωπή των αμνών» και ο αγώνας των χαλυβουργών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΕΣΥ
Η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας γράφει μια σύγχρονη εποποιία αντίστασης και ανυπακοής στα εργοδοτικά τελεσίγραφα. Εδώ και 40 ημέρες οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου δίνουν έναν σκληρό αγώνα ενάντια στο βιομήχανο Μάνεση, και το σχέδιό του να επιβάλει 5ωρη εργασία με μείωση μισθών έως και 50%, ή μαζικές απολύσεις, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είναι κερδοφόρα και έχει αυξημένη παραγωγή και παραγγελίες τον τελευταίο χρόνο. Ήδη, όλες αυτές τις ημέρες που οι εργάτες επιμένουν απεργιακά, έχουν απολυθεί 50 συνάδελφοί τους, αλλά αυτό όχι μόνο δεν τους πτοεί, αλλά τους ατσαλώνει ακόμα περισσότερο.
Η απεργία τους όμως είναι σα να μην υπάρχει για τα κυρίαρχα ΜΜΕ! Η «σιωπή των αμνών» που έχουν επιβάλει εκδότες και καναλάρχες, παρά την απεργία διαρκείας των χαλυβουργών, είναι πρωτοφαν. Ελάχιστα μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει ή μεταδώσει πληροφορίες για τον αγώνα τους, ή για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης, ηθικό και υλικό, που έχει ξεσηκώσει ο αγώνας τους σε όλη την Ελλάδα, σε πλήθος σωματείων, συλλογικών φορέων και απλών ανθρώπων, που τους βοηθούν με κάθε μέσο.
Στον κοινωνικό πόλεμο που παίρνει μέρα με τη μέρα όλο και πιο άγριες διαστάσεις, και σε αγαστή συνεργασία με την μαύρη συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τους προϊσταμένους τους, την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιβάλλουν μια αυστηρή λογοκρισία σε ό,τι αφορά αγώνες «εκτός ελέγχου», τολμηρούς και αποφασιστικούς να διεκδικήσουν τη νίκη. Επιτηρούν τα ρεπορτάζ και τις ειδήσεις ώστε να μη διαρρεύσουν ανεπιθύμητες πληροφορίες, που μπορεί να εμπνεύσουν ευρύτερα τμήματα του λαού, να τον συνεγείρουν, να τον σηκώσουν από τον καναπέ της τηλεοπτικής «κατανάλωσης» του κυρίαρχου λάιφ στάιλ που επιμένουν να μας πλασάρουν. Βάζουν τα χρυσοπληρωμένα golden boys και girls να μας σερβίρουν αυτά που τους βολεύουν και να «αποσύρουν» αυτά που εξελίσσονται απειλητικά γύρω τους, από τον κόσμο του αγώνα και του μόχθου.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που συχνά είναι και αυτοί θύματα της καθεστωτικής φίμωσης, μπορούν να βρουν συλλογικούς τρόπους και μορφές αντίστασης στις «υποδείξεις» των εκδοτών και καναλαρχών, μπορούν να προβάλουν τον αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, μπορούν να διαδώσουν το μήνυμα της γενικής ανυπακοής και εξέγερσης όλων των εργαζόμενων στο νέο ολοκληρωτικό καθεστώς που πνίγει τα εργατικά δικαιώματα και την ανεξάρτητη ενημέρωση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΕΣΗΕΑ
ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - ΕΣΠΗΤ
ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΕΣΗΕΜ-Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια: