Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΕΡ: Μήνυμα για τις γιορτές

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr e-mail: eter@eter.gr

Αθήνα, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα για τις γιορτές

Αυτές τις ώρες γιορτής για όλους, δυστυχώς οι ευχές βγαίνουν δύσκολα από το στόμα μας και ακόμα δυσκολότερα από την καρδιά μας.

Αυτές οι ώρες γιορτής φέτος δεν ήρθαν για πολλούς συναδέλφους στον ραδιοφωνικό ΞΕΝΙΟ που είναι απλήρωτοι 13-15 μήνες, στο ALTER που είναι απλήρωτοι 7-11 μήνες, στην Ελευθεροτυπία που είναι απλήρωτοι 5 μήνες, στην Απογευματινή που είναι απλήρωτοι 18 μήνες … και σε πολλά άλλα μαγαζιά των ΜΜΕ.

Αυτές οι γιορτινές μέρες δεν ήρθαν για τους αδήλωτους εργαζόμενους του ξενόγλωσσου του Δημοτικού της Αθήνας 9,84 του AIR που εκτός των δεδουλευμένων τους δεν πήραν ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.

Αυτές οι γιορτινές μέρες δεν ήρθαν για τους απολυμένους του ραδιοσταθμού NOVA SPORT FM, που απολύθηκαν γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι στο αφεντικό και δεν υπέγραψαν τις παράνομες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Αυτές οι γιορτινές μέρες δεν ήρθαν για τους απολυμένους του Flash 96, του Ant-1 97,2 του Skai ….

Όλοι εμείς που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα στα μαγαζιά των ΜΜΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην Χαλυβουργία Ελλάδος του εργοστάσιου Ασπροπύργου, με τους εργαζόμενους της εταιρείας Γερολυμάτος Cosmetics ΑΕΒΕ με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που στενάζει κάτω από την μπότα του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και της κυβέρνησης.

Ισοπέδωσαν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, διέλυσαν ΣΕΠΕ και ΟΜΕΔ, καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, επέβαλαν με ωμό εκβιασμό χαράτσια και κεφαλικούς φόρους, ώστε να κονιορτοποιήσουν τον ήδη ετοιμόρροπο κοινωνικό ιστό της Χώρας και να δώσουν τους εργαζόμενους βορά στους εργοδότες, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς εργατική νομοθεσία, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συνδικαλισμό, σε ζώνες εργασίας ειδικών νόμων τύπου Κίνας και Μπαγκλαντές. Με όραμα το: όσο υπάρχει Κινέζος που δουλεύει με μεροκάματο 1 κουπάκι ρύζι την ημέρα υπάρχει εργατικό λίπος στην Ελλάδα δεν ορρωδούν και δεν σταματούν πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή του τόπου και των ανθρώπων του.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση και για άλλες μέρες. Με Συμβάσεις, Συντάξεις, Μισθούς και Ασφάλιση. Δημιουργούμε ένα πλέγμα αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων της Χώρας. Δημιουργούμε πυρήνες αντίστασης στους χώρους εργασίας απέναντι στους απεργοσπάστες, τους πουλημένους και τα τσιράκια των αφεντικών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τις Ενώσεις, να τις πάρουν στα χέρια τους και οργανωμένα, μεθοδικά και χωρίς πισωγυρίσματα να αντιτάξουμε την εργατική δύναμη απέναντι στην εργοδοτική και κυβερνητική αυθαιρεσία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δικό τους θέμα τη διατήρηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της Σύνταξης, της Κοινωνικής Πρόνοιας, τη διαφύλαξη και τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Ας τελειώνουμε πια με τον φερετζέ του κάθε απεργοσπάστη και του κάθε συνεργάτη και πουλημένου στα αφεντικά, που κρύβονται πίσω από τις αβελτηρίες και τα λάθη του συνδικαλιστικού κινήματος. Άλλωστε το αλάθητο είναι προνόμιο μόνο των νεκρών και των ηλιθίων.

Μέρες που είναι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, επισφαλώς εργαζόμενους, συνταξιούχους και καλό αγώνα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: