Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

8 (!) μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία 94FM


Ηράκλειο Αττικής,

Μάρτιος 2012

Αγαπητοί συμπολίτες

Εμείς οι 34 εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, ηχολήπτες και το διοικητικό προσωπικό στη δημοτική ραδιοφωνία «Επικοινωνία 94FM» βρισκόμαστε σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και δηλώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι αντοχές μας πλέον εξαντλήθηκαν όντας απλήρωτοι για 7 και πλέον μήνες.
Σε συνδυασμό με την επιδρομή που έχουν υποστεί τα τελευταία δύο έτη τα εισοδήματά μας, με τις απανωτές μειώσεις στις τακτικές αποδοχές και το μαχαίρι σε 13ο- 14ο μισθό από την Κυβέρνηση και την Τρόικα και τις απειλές που έχουμε αντιμετωπίσει για εφεδρεία και απολύσεις, διανύουμε επιπλέον μία μακρά περίοδο απληρωσιάς για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη καθίσταται η διοίκηση του Ρ/Σ και η τοπική δημοτική αρχή με την ασυνέπεια που συνεχίζει να επιδεικνύει.
Στο εξής, το ερώτημα που τίθεται αμείλικτο είναι αν ο δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος θα ανεχθεί την πλήρη εργασιακή, κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση των εργαζόμενων στη δημοτική ραδιοφωνία.
Σας γνωστοποιούμε και παράλληλα καταγγέλλουμε ότι όλες οι σχετικές διαβεβαιώσεις που μας παρασχέθηκαν, όπως και δεσμεύσεις ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, για την εξόφληση των δεδουλευμένων έχουν πέσει στο κενό. Οι αιτίες και οι προφάσεις για την αναδίπλωση της δημοτικής αρχής κάθε φορά άλλες! Από την γραφειοκρατική επιτήρηση αλλά και τις σωρευμένες εκπρόθεσμες οφειλές της Επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία μέχρι το προκλητικό μοίρασμα των εργαζομένων σε «μόνιμους» και «αορίστου» με τον Δήμο να μας αντιμετωπίζει ως τον φτωχό συγγενή.
Μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες που -όλοι- αντιμετωπίζουμε με τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, τα χαράτσια, την φτωχοποίηση, την εργασιακή αβεβαιότητα σε κάθε κλάδο και την υποχώρηση των δικαιωμάτων μας επικαλούμαστε την δική σας συμπαράσταση. Για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού ραδιόφωνου της πόλης μας, κοινωνικά προσανατολισμένου στις ανάγκες των κατοίκων και στους αγώνες που ξεδιπλώνονται στις γειτονιές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM»

Δεν υπάρχουν σχόλια: