Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Καταδίκη νεοναζί για επίθεση στην Ξάνθη


Δελτίο τύπου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό
και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ξάνθης


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΕΜΑΛΗ ΜΗΛΙΑΖΗΜ
ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ

Το Αυτόφορο Ξάνθης καταδίκασε σήμερα 21/9/12 σε 8 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή (συνεργεία σε σωματική βλάβη και οπλοκατοχή)   το νεοναζί τραμπούκο που συμμετείχε στην επίθεση συμμορίας φασιστών σε συνεργείο αφισοκόλλησης της ΚΕΕΡΦΑ και τον ξυλοδαρμό του Μηλιαζήμ Τζεμαλή, δάσκαλου συνδικαλιστή και υποψήφιου βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Η καταδίκη του νεοναζί τραμπούκου είναι μόνο ένα βήμα στην πάλη για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή. Είναι αποτέλεσμα της πλατιάς αντιφασιστικής συμπαράστασης και κινητοποίησης στην πόλη μας που εκφράστηκε με τις ανακοινώσεις-καταγγελίες συνδικάτων, κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, αντιρατσιστικών κινήσεων και με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών στα δικαστήρια.

Όμως, η καταδίκη του τραμπούκου δεν αρκεί. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τις δολοφονικές επιδρομές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστικής συμμορίας συνεχίζεται. Είναι κομμάτι της πάλης για να σταματήσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα πογκρόμ του “Ξένιου Δία”, τους φράκτες στον Έβρο, τις διακρίσεις προς τη μειονότητα, όλη τη ρατσιστική επίθεση που αλείφει με βούτηρο το ψωμί των φασιστών. Είναι κομμάτι της μάχης που έχουμε μπροστά μας για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια της Τρόικας και της συγκυβέρνησης, που για να γεμίσουν τις τσέπες των τραπεζιτών και να ρουφήξουν το αίμα των εργαζόμενων, προσπαθούν να μας χωρίσουν σε ντόπιους και μετανάστες, σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη είναι ευκαιρία να δείξουμε ότι ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης ευχαριστεί όλους όσους και όσες συμπαραστάθηκαν στη μάχη που δώσαμε αυτές τις μέρες και σας καλεί στην εκδήλωση-συνέλευσή της το Σάββατο 22/9 στις 7μμ στο Εργατικό κέντρο με ομλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κεντρικό συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ για να οργανώσουμε όσο πιο πλατειά τον αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό αγώνα και στην πόλη μας.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ




Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: