Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΑΣΟ ΤΑΤΑΡΟΓΛΟΥ

...από παλαιότερη παρέμβαση...
3 Δεκεμβρίου 2013


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Τάσο Τατάρογλου, ο οποίος στις 12 Δεκεμβρίου 2013 οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του τοπικός εκδότης. 

Το «αδίκημα» του συναδέλφου ήταν η αναπαραγωγή με βίντεο ολόκληρης της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, κατά τη διάρκεια του οποίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης τότε και νυν Δήμαρχος σήμερα, κατήγγειλε δημοσίως και επώνυμα τον τοπικό εκδότη, ότι προσπάθησε να τον εκβιάσει. Στη συνέχεια στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του εργασίας δημοσιοποίησε την καταγγελία στον τοπικό Τύπο.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προφανώς τάσσεται υπέρ τη ελεύθερης δημοσιογραφικής αναπαραγωγής των συζητήσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, συζητήσεις οι οποίες αφενός είναι δημόσιες, αφετέρου το περιεχόμενό τους αποτυπώνεται και στα σχετικά πρακτικά.

Τονίζουμε, ότι η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Το αίτημα του συγκεκριμένου τοπικού εκδότη να υπάρξει λογοκρισία στην ελεύθερη αναμετάδοση δημοσίων συνεδριάσεων οργάνων της πολιτείας οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: