Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το ΙΚΑ αναγνωρίζει την επίσχεση στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, το ΤΣΠΕΑΘ κωφεύει…





 Διαβάσαμε στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης(παράταξη στον χώρο των τεχνικών τύπου) ότι το ΙΚΑ αναγνώρισε τα ένσημα της επίσχεσης στους εργαζόμενους στην ένθεση της Χ.Κ.Τεγόπουλος(Ελευθεροτυπία) που εργάζονταν στο εργοστάσιο, στο Κορωπί.  Μία αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη αφού οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. Τεγόπουλος έμειναν όχι μόνον απλήρωτοι αλλά κινδυνεύουν να χάσουν και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Ο γράφων ως ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, μαζί με τον τότε πρόεδρό της Δημήτρη Τρίμμη, εργαζόμενοι εν επισχέσει στην Ελευθεροτυπία της Χ.Κ. Τεγόπουλος εκείνο το χρονικό διάστημα, είχαμε αποστείλει επιστολή(08/04/2013-αριθμ.πρωτοκόλου 1543/4718/Α03) προς το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ, με την οποία ζητούσαμε από το ταμείο μας να καταλογίσει  στην εταιρία ασφαλιστικές εισφορές για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία της επίσχεσης.  Ζητούσαμε με άλλα λόγια να αναγνωριστεί η διάρκεια της επίσχεσης ως ασφαλιστικός χρόνος, για να μην βρεθούμε αν κάποτε αξιωθούμε να βγούμε στη σύνταξη να ψάχνουμε και για ένσημα που μας έφαγε η Χ.Κ. Τεγόπουλος. Ανάλογη επιστολή προς τη διευθύντρια του ΤΣΠΕΑΘ κ. Φλώρου εστάλη, από όσο γνωρίζουμε, τουλάχιστον από έναν ακόμη συνάδελφο.
 Ένα χρόνο σχεδόν μετά δεν έχει έλθει ακόμη καν απάντηση στο αίτημα δύο συναδέλφων που εκτός των άλλων διατελούσαν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Όπως μάθαμε από τη νομική υπηρεσία του σωματείου μας, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν έχει καν ασχοληθεί ακόμη με το ζήτημα(!).
 Το «δυσκίνητο» ΙΚΑ, αναγνώρισε τα ένσημα της επίσχεσης στους εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τι γίνεται; Να περιμένουμε απάντηση κ. Φλώρου; Κυρία Αντωνοπούλου;
  
Μωυσής Λίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: