Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δικάζουν την Παρασκευή εργαζόμενους της ΕΡΤ

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

9 Ιανουαρίου 2014

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογέννη και άλλοι έξι αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά του «μαύρου» που επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δικάζονται αύριο Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, στο 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η συνάδελφος οδηγείται στο εδώλιο επειδή απλώς έκανε τη δουλειά της, καλύπτοντας την ειρηνική διαμαρτυρία, που οργανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στις κεραίες εκπομπής του Υμηττού, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, η οποία διέτασσε την επαναφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ.

Για την αυριανή δίκη (Κτίριο 8, πρώην σχολή Ευελπίδων) ο εισαγγελέας έχει καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον Ειδικό Διαχειριστή κ. Γκίκα Μάναλη, αφού εκείνος είχε στραφεί με μήνυση κατά των συλληφθέντων, ισχυριζόμενος ότι προκάλεσαν ζημιές στους πομπούς.

Συνάδελφοι, η παρουσία μας στα Δικαστήρια, αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στη σχολή Ευελπίδων, θα σηματοδοτήσει την αδιαπραγμάτευτη στάση μας, για το ότι η θέση της δημοσιογραφίας δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: