Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κυβέρνηση του τζόγου - ακριβώς αυτό που αντιστοιχεί στην πολιτική της "πρόταση"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή δημοσιεύματα που επιχειρούν να συνδέσουν το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής με την υπόθεση των «αμαρτωλών ΜΚΟ», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας ο δημοσιογράφος οφείλει «να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει» και να μη δημοσιεύει ανεξέλεγκτα ό,τι διοχετεύεται. Κι ακόμη, «να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας» Κάτι που προφανώς δεν συνέβη στα «ρεπορτάζ» για το συγκεκριμένο θέμα. Ό,τι «λάμπει», δεν είναι χρυσός!

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την νομοθετική απελευθέρωση του ραδιοτηλεοπτικού τζόγου. Σε μία περίοδο οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και ενώ είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο τζόγος θεωρείται διεθνώς ένας επιπλέον κίνδυνος για τους πολίτες, η κυβέρνηση απελευθερώνει τη συνεχή μετάδοση παιχνιδιών τζόγου από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση. Και παράλληλα, με ειδική ρύθμιση, απαλλάσσει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρίες παραγωγής τέτοιων παιχνιδιών από την καταβολή φόρου (30% επί του μεικτού κέρδους).


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

25 Φεβρουαρίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες απελευθερώνεται ο ραδιοτηλεοπτικός τζόγος. Σε μία περίοδο οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και ενώ είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο τζόγος θεωρείται διεθνώς ένας επιπλέον κίνδυνος για τους πολίτες, η κυβέρνηση απελευθερώνει τη συνεχή μετάδοση παιχνιδιών τζόγου από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, με ειδική ρύθμιση, απαλλάσσει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρίες παραγωγής τέτοιων παιχνιδιών από την καταβολή φόρου (30% επί του μεικτού κέρδους).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί, επίσης, το ΕΣΡ να πάρει θέση και να καταγγείλει τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία περιορίζει τον ενημερωτικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: