Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Δυο νέες 24ωρες απεργίες Κυριακή 2/10 και Παρασκευή 7/10

Εκδικάζεται Παρασκευή 30/9 η προσφυγή των απλήρωτων εργαζόμενων

Μετά από μήνες κοροϊδίας της εργοδοσίας της εφημερίδας «Μακεδονία» που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, έχοντας φθάσει τις οφειλές σε πάνω από 9 μισθούς (και σε λίγες μέρες 10), η ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά τις ανάλογες εργασιακές συνελεύσεις που προηγήθηκαν και αποτύπωσαν το κλίμα: Έως εδώ!

Στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε και αποστέλλει στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. σχετική εξώδικο εξαγγέλλοντας συγκεκριμένα:

-24ωρη απεργία την ερχόμενη Κυριακή 2/10 για να μην βγεί το δευτεριάτικο φύλλο της «Θεσσαλονίκης»

-και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7/10 για να μην κυκλοφορήσουν τα φύλλα του Σαββάτου και της Κυριακής της «Μακεδονίας».

Την ίδια ώρα, γινόταν γνωστό ότι κατατέθηκαν οι αγωγές, μετ’ ασφαλιστικών και συντηρητικής κατάσχεσης, από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Η προσωρινή διαταγή συζητείται στα δικαστήρια την Παρασκευή 30/9 στις 10:30 το πρωί, όπου αναμένεται και συγκέντρωση των ίδιων των εργαζομένων. Ενώ η τακτική δικάσιμος για τις αγωγές έχει οριστεί για τις 14 Οκτώβρη.

Επίσης, αποφασίσθηκε να αποσταλεί στον αδελφό του Γιάννη Ρήγα, τον Θεόδωρο που μένει στην Αθήνα, επιστολή, στην οποία θα του ζητείται άμεσα συνάντηση, προκειμένου να κάνει γνωστά τα σχέδια τους για την εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: