Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία στην ΕΡΤ: Καμιά προβολή των νεοναζί της Χ.Α.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οργανώνεται με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, τη Δευτέρα 26/9, στις 6μμ. Η συγκέντρωση γίνεται ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ, με αποκορύφωμα την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί στις Θερμοπύλες.

 “Η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και αντιφασίστες, για δύο χρόνια μέχρι να ξανανοίξει, δεν θα αφήσουμε να γίνει πλυντήριο των δολοφόνων νεοναζί” αναφέρει το κάλεσμα στη συγκέντρωση.

Επίσης, ανοιχτή συζήτηση συνδιοργανώνουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 1 μμ στην αίθουσα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Το θέμα της συζήτησης είναι: «Έχουν δικαίωμα προβολής οι φασίστες στα ΜΜΕ; Είναι αντιδημοκρατικό να τους απαγορεύεις την προπαγάνδα;». Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την ΚΕΕΡΦΑ

Κάτω από το βάρος των αντιδράσεων η διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάστηκε να καλέσει την ΚΕΕΡΦΑ σε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης 20/9. Στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, συμμετείχαν ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Τάσος Αναστασιάδης, εκ μέρους του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, ο πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο Γαβριήλ Κασιμάτης, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ.

“Η προβολή του ναζιστικού μορφώματος από την ΕΡΤ παραβιάζει κατάφωρα αρχές αλλά και επιλογές, που έχει κάνει η πολιτεία και οι θεσμοί της μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέτοντας τέλος στην πολύχρονη ασυλία της εγκληματικής δράσης, που δυστυχώς απολάμβανε το ναζιστικό μόρφωμα από τον κρατικό μηχανισμό, την Αστυνομία και τον ίδιο τον μηχανισμό της δικαιοσύνης” σημειώνει μεταξύ άλλων το ψήφισμα που παραδόθηκε στον Τσακνή. “Ως εκ τούτου, καλούμε την ΕΡΤ, όπως και κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης, να μην δίνουν βήμα στους κήρυκες του μίσους και του ναζισμού.

Απαιτούμε την διακοπή της προβολής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, του μορφώματος που δικάζεται για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Απαιτούμε την διακοπή της έμμεσης χρηματοδότησης τους με την παροχή τηλεοπτικού χρόνου”, καταλήγει.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: