Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμμετοχή στη ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
25-08-09
Συνάδελφοι,
Μετά την εκτεταμένη εφαρμογή κάθε είδους εργασιακής ευελιξίας με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.,τη μαύρη εργασία χωρίς δικαιώματα, την ομηρία των συμβάσεων έργου που αυξάνονται και πληθύνονται, η Κυβέρνηση χτυπά και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Στόχος: Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η πλήρης «εξατομίκευση» της εργασιακής σχέσης.
Στην ΕΡΤ η Διοίκηση της με πρωτοφανή τρόπο βάλλει κατά του θεσμού των
Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρανομεί αρνούμενη τη συλλογική διαπραγμάτευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ που τόσα χρόνια υπογράφει ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Επιτίθεται ακόμη και στον ΟΜΕΔ για να αποδυναμώσει κάθε ΘΕΣΜΟ και δικαιώματα.Επικαλείται με αναφορές πρωτοβάθμιες οργανώσεις,προσπαθεί να διασπάσει το ΣΚ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΣΚ περιφρονώντας τις ποινικές ευθύνες.
Στον υπόλοιπο Ραδιοτηλεοπτικό χώρο οι συνθήκες επιδεινώνονται συνεχώς Οι εργοδότες φορτώνουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, στις πλάτες των εργαζομένων:Απολύσεις,κλείσιμο Ραδιοφωνικών σταθμών, προσχηματικές «εθελούσιες»,μη εφαρμογή ΣΣΕ.
Χρησιμοποιώντας τις δημόσιες συχνότητες παίζουν, εκτός από το παιχνίδι εξουσίας και με ταδικαιώματα των εργαζόμενων στα Η.Μ.Μ.Ε. Περιορίζουν συνεχώς τις εργασιακές θέσεις ανταλλάσσοντας εικόνες «συνεταιριστικά» δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση με pull συνδέσεις.

Η επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοτών κατά των συνδικάτων και του ΟΜΕΔ,κάνει επιτακτική την ανάγκη αγωνιστικής δράσης.Είναι πλέον φανερό ότι καταργείται συστηματικά κάθε εργατικό δικαίωμα που κατακτήθηκε με τους αγώνες της εργατικής τάξης ότι απορυθμίζεται όλο το πλέγμα των σταθερών εργασιακών σχέσεων,εφαρμόζοντας τις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιθυμίες του Κεφαλαίου,τιςοποίες στηρίζει αλλά και κατευθύνει η Ε.Ε.
Πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της απαράδεκτης και καταστροφικής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
Στις 5 Σεπτέμβρη, την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενώνοντας τη φωνή τους απαιτούν:
Σεβασμό στα δικαιώματα, στη δουλειά τους και στις ανάγκες τους.
Μόνιμη, πλήρη, σταθερή εργασία για όλους, αξιοκρατία και διαφάνεια.
Εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων. ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις για όλους.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχοντας στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ κινητοποίηση ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη ΔΕΘ, καλεί τους εργαζόμενους των σωματείων μελών της να συμμετέχουν στη διαδήλωση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλύπτει τη μετακίνηση με αντίτιμο εισιτηρίου τρένου για όσους μένουν στην ΑΤΤΙΚΗ και αντιστοίχων μέσων για τους υπολοίπους. Η παρουσία στη διαδήλωση αποτελεί την επιβεβαίωση.(ΠΛΗΡΟΦ. Β. Μπρατάκου 210 6066827)
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5 Σεπτέμβρη 17. 30 στο Άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ .

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν όσο είναι καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: