Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Mε αφορμή τις πυρκαγιές





Χρειάστηκε άλλη μια τραγωδία (πύρινη αυτή τη φορά) για να αναδειχθεί ο πολύτιμος ρόλος της ζωντανής εργασίας στα ΜΜΕ, τόσο στην κάλυψη των γεγονότων, όσο και στην ερευνητική πλευρά που θα ακολουθήσει για τα αίτια και τις ευθύνες.
Μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) βρέθηκαν κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της ενημέρωσης, με αυτοθυσία, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία.Αυτή η διάσταση της ζωντανής εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρέσει σε κανένα πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου, απολύσεων και περικοπών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανταμείβεται με καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο ρόλος της ενημέρωσης και της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντικατασταθεί, με σαπουνόπερες και ριάλιτι.
Δεν αφήνουμε έξω από την αναφορά ούτε τους συναδέλφους στα portals και τη σημαντική τους συμβολή και σε αυτή τη μάχη της ενημέρωσης, που η εργασία τους και η ασφάλισή τους δεν είναι καν ισότιμη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Πρόκειται για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αυτοί που καίνε τα δάση στο βωμό του κέρδους και της οικοπεδοποίησης, αυτοί που ευθύνονται για τις περικοπές και τις τραγικές συνέπειές τους στο θέμα της πυρόσβεσης, είναι οι ίδιοι που «πυρπολούν» εργασιακά δικαιώματα και ανέχονται τους «εμπρησμούς» στα ασφαλιστικά ταμεία και τις
εργασιακές σχέσεις.
Διαδηλώνουμε για ΟΛΑ αυτά στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 6μμ, με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Μαζί με τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, τους εργάτες του Λαναρά και κάθε άλλο κλάδο εργαζομένων και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δίνουμε το δικό μας παρόν.
Κλείσε θέση στα πούλμαν στα τηλ. 6977410188 και 6946981042.


Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: