Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΝΔ: Διαπλεκόμενοι οι δημοσιογράφοι - χοντρούλης ο Μάρξ


...Παραλλήρημα από κομματικά ομόσταυλο του Σομπολέϊκου (απερχόμενου και μεταλλαγμένων διαδόχων)...

1)Τι είπε ο Βερύκιος

...από τα Λευκαδίτικα νέα...

Ο Αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Ελλομένου Θ. Βερύκιος, στέλεχος της περιφερειακής αρχής υπό το Σπ. Σπύρου, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση συλλήβδην κατά του δημοσιογραφικού κόσμου της περιφέρειάς μας. Αν και ο ίδιος πολιτικός για χρόνια (μέλος και πρόεδρος τοπικής οργάνωσης Ν.Δ., δήμαρχος Ελλομένου και, σήμερα, αντιπεριφερειάρχης) προχώρησε στο ατόπημα να χαρακτηρίσει όλους τους δημοσιογράφους ως διαπλεκόμενους που μαζί με τους εργολάβους συμμετείχαμε στο φαγοπότι!

Η απομαγνητοφώνηση του παραληρήματος Βερύκιου, έχει ως εξής: «Παρέλειψα την ευγενή τάξη των δημοσιογράφων, διαπλεκόμενοι με τους κάθε λογής εργολάβους που καταφέρανε με την αντικειμενικότητά τους να έχουμε τα πιο ακριβά έργα στην Ευρώπη, που συμμετέχουν στο φαγοπότι. Η μόνη τους επιθυμία είναι, από τον τοπικό Τύπο να μεταπηδήσουν σε ένα αθηναϊκό κέντρο, στους καραγκιόζηδες των πρωινάδικων και τους καταστροφολόγους. Σας είπαν τη δημοσιογραφία λειτούργημα και βάζετε μια ταμπέλα και λέτε «δημοσιογράφος».

Αντιδημοκρατική φραστική επίθεση

Ο κ. Βερύκιος με αυτό τον τρόπο θέλησε να επιτεθεί εναντίον του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη, ο οποίος αντέδρασε (όπως και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και πολίτες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση) όταν ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε τον Μάρξ ως… «έναν χοντρούλη που έτρωγε τα λεφτά του πατέρα του και εξήγαγε θεωρίες»(!!!)

Μετά την έκφρασή του αυτή, επακολούθησε πανδαιμόνιο στη συνεδρίαση (αντέδρασαν εντονότατα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Γουλής, Δ. Μαντζουράτος, Θ. Γαλιατσάτος, Α. Λαχανιώτη και άλλοι) και, όταν μετά από μερικά λεπτά, ηρέμησε το κλίμα, ο κ. Βερύκιος θεώρησε σκόπιμο να επανέλθει εξαπολύοντας αήθη και προσβλητική επίθεση κατά του κλάδου των δημοσιογράφων.




2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταδικάζει το πρωτοφανές παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Θ. Βερύκιου ο οποίος, στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταφέρθηκε με αήθεις χαρακτηρισμούς σε βάρος των δημοσιογράφων, επιχειρώντας, πέραν των άλλων, να σπιλώσει την επαγγελματική τους υπόσταση και να τους παρουσιάσει ως δήθεν μέρη σκοτεινών συναλλαγών.

Η απρέπεια στην οποία υπέπεσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και η εν γένει σαθρή και μνημειωδώς αντιδημοκρατική επιχειρηματολογία του έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης των Ιονίων Νήσων. Μένει η παράκρουση του κ. Βερύκιου να καταδικαστεί και από τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας και ιδιαίτερα από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου.
Παράλληλα, είναι κρίμα ένας νέος θεσμός, όπως ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, στα πρώτα κιόλας βήματα του να αμαυρώνεται από συμπεριφορές ξένες προς τις έννοιες του δημόσιου ελέγχου, της κριτικής και της ελευθεροτυπίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ






3)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή τον ανιστόρητο και βλακώδη ισχυρισμό για τον Καρλ Μαρξ «… o Μαρξ ήταν ένας χοντρούλης που έτρωγε τα λεφτά του πατέρα του…» που εκτόξευσε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Βερύκιος στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο Ιόνιο έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1ον) επί της ουσίας, επρόκειτο για μια προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων της εργατικής τάξης και της αριστεράς, δεδομένου ότι η «περισπούδαστη» φράση ξεστομίστηκε μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εκπροσώπων συνδυασμών της αριστεράς, κατά τις οποίες κατατέθηκε μια διαφορετική πολιτική άποψη για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
2ον) αν ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας θέλει να ανακαλύψει τις αιτίες των υπερτιμολογημένων έργων και τους κολλητούς των εργολάβων και των εταιρειών στην Ελλάδα, τον προτρέπουμε να μην τους ψάχνει ανάμεσα στους απλούς εργαζόμενους δημοσιογράφους, αλλά να τους αναζητήσει στους πολιτικούς φίλους του και, κυρίως, στα πρόσωπα που θήτευσαν στα υπουργεία (όπως π.χ. το ΠΕΧΩΔΕ και Άμυνας) τα οποία για ολόκληρες δεκαετίες είχαν αλισβερίσι με οικονομικούς παράγοντες.
Αυτό, πάντως, που καθίσταται προφανές από τέτοιου είδους πρακτικές είναι πως σε μια περίοδο κατά την οποία είναι διάχυτη η κοινωνική δυσαρέσκεια για την απάνθρωπη καπιταλιστική οικονομία της αγοράς που επιφέρει γενικευμένη φτώχεια, οι απολογητές του συστήματος καταφεύγουν για άλλη μια φορά στη στρέβλωση της ιστορίας .
2 Μάη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: