Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πρόσκληση από την ΕΠΑΣΣ



Αγαπητέ συνάδελφε,-ισα

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων σε καλεί το Σάββατο 4 Ιούνη στις 3 μ.μ. στη Νομική Σχολή στην Ανοιχτή Συνέλευση που οργανώνει.
Από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα, τις προθέσεις της για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και γενικά για το δεύτερο μνημόνιο, υπάρχει έκρηξη στους εργατικούς χώρους. Το ΤΤ προχώρησε σε πολυήμερη κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με ένα τεράστιο πανελλαδικό συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Ανοίγει η προοπτική για ένα μεγάλο απεργιακό κύμα και μάλιστα συντονισμένο. Για να φτάσουμε εκεί, όμως, δεν αρκούν οι κινήσεις που γίνονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Όλοι το καταλαβαίνουμε.
Χρειάζονται βήματα συντονισμού από τα κάτω για να προχωρήσουν τα πράγματα στην κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης όλων των παραπάνω κλάδων. Αυτό το ρόλο θέλει να παίξει η ΕΠΑΣΣ.
Οργανώνουμε την ανοιχτή συνέλευση της ΕΠΑΣΣ το Σάββατο 4 Ιούνη μετά το
πανεργατικό συλλαλητήριο στις 3 μ.μ. στη Νομική καταρχήν, για να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης. Όλα τα κομμάτια που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης χρειάζεται να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η ΕΠΑΣΣ τους τελευταίους μήνες βάζει αυτή την προοπτική, των απεργιών διαρκείας.
Το δεύτερο στοίχημα είναι ο συντονισμός. Οργανώνουμε μια συνέλευση που να μπορέσουν να μιλήσουν εργαζόμενοι από το ΤΤ και το ΟΤΕ μαζί με εργαζόμενους από τον ΟΛΠ, από τις συγκοινωνίες, από τη ΔΕΗ, τους Δήμους, τα Νοσοκομεία και τα ΜΜΕ.
Αν υπάρχει κάτι που δείχνουν οι καθημερινές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και το κίνημα εκεί, είναι ότι χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι ψάχνουν να βρουν τρόπους για να κοντράρουν το μνημόνιο και την κυβέρνηση.
Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για το εργατικό κίνημα η συνέλευση της ΕΠΑΣΣ θα βοηθήσει να προχωρήσουμε νικηφόρα προς τα εμπρός. Σε καλούμε να είσαι εκεί για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε το πώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: