Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Στάση εργασίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ & ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. σε έκτακτο Δ.Σ. τη Παρασκευή 13/05/2011, μετά και την ανακοίνωση νέων μέτρων από Κυβέρνηση και Διοίκηση, αποφάσισε να προκηρύξει

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/05/2011 ΑΠΟ 05:30’ ΕΩΣ 10¨00’

ως πρώτη αντίδραση και να παραστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού σε συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπλ. Υπουργό κ. Τηλέμαχο Χυτήρη, για να του εκθέσει και ν’ απαιτήσει λύση για τα προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00’.
Μετά από τη συνάντηση και αφού γίνει εκτίμηση της κατάστασης το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. μαζί με τα σωματεία μέλη του θ’ αποφασίσει την παραπέρα δράση.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ, δυστυχώς μέχρι σήμερα (εκτός από το να δίνει βάση στα blogs), δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για τα εργασιακά αλλά και τ’ άλλα θέματα, που άπτονται της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο το ρόλο της και την αξιοπιστία της.
Κύριοι της Διοίκησης της ΕΡΤ, εδώ ήρθατε για να υπηρετήσετε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και όχι την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της.
Πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε την τιμή να υπηρετείτε σ’ αυτήν και όχι να συμπεριφέρεστε σαν φοβισμένα στρατιωτάκια.
ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, μια κρίση που εσείς με τις ενέργειες σας την επιτείνετε.
Αναρωτιέται κανείς εάν αν αυτό το είχατε προσυμφωνήσει για ν’ αναλάβετε.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Διοίκηση ν’ αφήσει ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑ & ΜΙΑ ΕΡΤ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ και μετά να φύγει.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ήμασταν – είμαστε και θα είμαστε εδώ ΠΡΙΝ από αυτούς και ΜΕΤΑ από αυτούς, θεματοφύλακες της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, των ΠΟΛΙΤΩΝ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & των ΑΞΙΩΝ.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16/05/2011 ΑΠΟ 05:30’ ΕΩΣ 10:00’ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: