Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Εκλογές υποψηφίων ή «καλών θείων»?



Σε απέλπιδες προσπάθειες δικαιολόγησης της ανυπαρξίας τους επιδίδονται τις τελευταίες μέρες, πρόσωπα και συνδυασμοί, μπροστά στις εκλογές για ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ. Με μειλίχιο ύφος, σαν καλοί και στοργικοί θείοι, «προσεγγίζουν» τους συναδέλφους-ψηφοφόρους. Διαβάζουμε προγράμματα που θυμίζουν εκθέσεις ιδεών, αλλά δεν μας λένε:

1)Γιατί αν και μήνες έχει ζητηθεί συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ούτε καν τους έχει απαντήσει, ούτε καν διαμαρτύρονται.

2)Γιατί αφού υποχώρησε ένα χρόνο πριν η κυβέρνηση στο θέμα των ιντερνετικών ΜΜΕ, δεν οργάνωσαν ούτε μία κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

3)Γιατί απέφυγαν τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς όλη την προηγούμενη θητεία, για να εξηγήσουν τις θέσεις τους, αφού στο ΔΣ δεν τους επέτρεπαν οι συσχετισμοί (παλιά καραμέλα) να λειτουργήσουν. Εδώ τις ιστοσελίδες τους δεν ανανέωναν για μήνες.

4)Γιατί αφού αναφέρονται σε κινητοποιήσεις που όντως έγιναν (και με την ψήφο τους αφού αποφασίστηκαν στο ΔΣ) τότε απουσίαζαν εντελώς από αυτές.


5)Τελικά δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα, οι θυσίες του μνημονίου για ποιό λόγο είναι «απαραίτητες», για να πληρώνουμε τα 318.000 δολάρια ετήσια σύνταξη του Στρος Καν? Αν όχι, γιατί έλειπαν και από τις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις?


Τέρμα πια τα παραμύθια, στηρίζουμε-ψηφίζουμε «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: