Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

Η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου, (για πολλά χρόνια εκπρόσωπου των συντακτών του ΕΘΝΟΣ) έβγαλε στο δρόμο (για την ακρίβεια στο προαύλιο) όλους τους εργζαζόμενους στον ΠΗΓΑΣΟ, όπου παραμένουν μέχρι τώρα, αρνούμενοι να εργαστούν αν δεν ανκληθεί η απόλυση της Πόπης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.
Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.
Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο.


Με απόφασή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε στάση εργασίας από τις 3μμ μέχρι και την ανάκληση της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου.
Η εργοδοσία απείλεί ότι έτσι παρακωλύεται η έκδοση του φύλλου και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα (νέες απολύσεις και δικαστικές παρεμβάσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: