Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση για Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ


  • Καμία παράταξη δεν μετακινήθηκε ουσιαστικά από τις θέσεις της, όπως τις είχε εκφράσει στην πρώτη συνεδρίαση.

  • Η Συσπείρωση δήλωσε ότι βλέπει ρεαλιστικό μόνο το αναλογικό, αλλά ψηφίζει οτιδήποτε, αρκεί να εκλέγεται προεδρείο - φυσικά, με την ίδια (Τρίμης) στην θέση του προέδρου.

  • Ο Κυρίτσης είπε ότι θέλει αναλογικό, αλλά με συμμετοχή και των 7 παρατάξεων. Γι' αυτό, προτείνει να υπάρξουν δύο ακόμη θέσεις - ειδικός γραμματέας και αναπληρωτής ταμίας . Έθεσε, επίσης, ως προϋπόθεση για να ψηφίσει κάποιον το να μην στηρίζει τις απεργίες μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

  • Ο Ράμμος ψηφίζει μόνο αναλογικό με όλους και τίποτε άλλο, σε καμία εκδοχή. Είπε ότι αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις, να έρθουν για να τις κρίνει...

  • Ο Τσαλαπάτης δήλωσε ότι ναι μεν θέλει συμμετοχή όλων, δεν στηρίζει όμως όσους αποδοκιμάστηκαν από το εκλογικό σώμα. Με αυτό "φωτογραφίζει" την Συσπείρωση (έχασε μια έδρα και περίπου 300 ψήφους), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα την ψηφίσει για πρόεδρο, θέση την οποία διεκδικεί για τον ίδιο.

  • Η Μεταρρύθμιση μας είπε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Πρωτοδικείο, για διορισμό προεδρείου, ενώ αν συνεχιστεί το αδιέξοδο. Η Αντωνιάδου συμπλήρωσε ότι και από την παράταξή της, υπάρχουν κανα δυό που είναι έτοιμοι να προσφύγουν.

  • Η Νταουντάκη δεν είπε απολύτως τίποτα και, πρακτικά, τα άφησε όλα ανοιχτά.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Γ. Αγγέλης επέμεινε στην θέση- αγωνιστικό, αριστερό προεδρείο, με 4 παρατάξεις και 6 ψήφους. Η πρόταση έχει απορριφθεί προκαταβολικά από την Δημοσιογραφική Συνεργασία(ΠΑΜΕ). Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Γιάννης Αγγέλης επισήμανε, μάλιστα, ότι η πρότασή μας είναι η μοναδική ρεαλιστική που έχει κατατεθεί (πλην του αναλογικού με όλους) και μπορεί να συγκεντρώσει πλειοψηφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: