Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΕΤΙΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ

Καταγγέλλουμε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που για μια ακόμα φορά βγαίνει στον αέρα ενώ απεργούν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, χρησιμοποιώντας εργαζόμενους με μπλοκάκι, όπως ειπώθηκε στον αέρα δια στόματος του κ Λυριτζή!

Η Διοίκηση του ΣΚΑΪ με το να χρησιμοποιεί εργαζόμενους «ομήρους», με μπλοκάκι ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν παραβιάζει μόνο την νομοθεσία στήνοντας με αυτούς απεργοσπαστικό μηχανισμό αλλά καταστρατηγεί και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία έχει προσυπογράψει μαζί με τους υπόλοιπους πανελλαδικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Θυμίζουμε στην Διοίκηση του ΣΚΑΪ και στον κ. Λυριτζή, που τώρα τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ότι ο σταθμός απέλυσε όλους τους τεχνικούς που αντιστάθηκαν και έλαβαν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ενημερώνουμε τον πανεπιστημιακό κύριο Στέλιο Ράμφο, ο οποίος στην εκπομπή «Τώρα» της κ. Τσαπανίδου, μίλησε για την ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι να αντισταθούν, ότι είχε απέναντί του, πίσω από τις κάμερες, ανθρώπους που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους για εργασία και τους χρησιμοποιεί σαν απεργοσπάστες.

Ο ΣΚΑΪ είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που εφάρμοσε το μνημόνιο! Πρώτα με μειώσεις μισθών της τάξης του 10%, μετά με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και καταπάτηση της συλλογικής σύμβασης, καθώς και με απολύσεις εργαζομένων που απείργησαν και τώρα με απειλές ότι θα απολύσει όποιον απεργεί.

Γι αυτό ο ελληνικός λαός τον καταδίκασε στη συνείδησή του δίνοντάς του μικρά ποσοστά τηλεθέασης, τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να μειώνονται κι άλλο αν ο σταθμός εξακολουθήσει να εφαρμόζει την ίδια ανάλγητη συμπεριφορά στους εργαζόμενούς του.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: