Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέλευση στην ΕΡΤ

…τηλεγραφικά και πιθανών με ελλείψεις, μερικά σημεία σαν πρώτη ενημέρωση….


Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τελικά δεν παρουσιάστηκε, βυθισμένο στις ατελείωτες κωλυσιεργίες του).
Στη συνέλευση βγήκε ψήφισμα που θα αναρτήσουμε όταν μορφοποιηθεί και το λάβουμε, στο οποίο τονίζεται ότι δεν περισσεύει κανένας (γι αυτό άλλωστε και η ΕΡΤ προσέλαβε συμβασιούχους) και εκφράζεται η απόλυτη αντίθεση στην εργασιακή εφεδρεία και τα κλεισίματα τομέων της ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται πια σε διαρκή συνέλευση, ενώ οι εκπρόσωποί τους πλαισιωμένοι και με άλλους εργαζόμενους, με μορφή συντονιστικής επιτροπής αγώνα θα προωθούν τις ενημερώσεις και το συντονισμό που απαιτείται. Ζητείται από την ΕΣΗΕΑ στάση εργασίας αύριο Παρασκευή από 12-4 που συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το θέμα της ΕΡΤ, ενώ στη 1μμ θα υπάρξει παρέμβαση εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή με διανομή υλικού. Επίσης εκφράζεται η θέληση προς την ΠΟΣΠΕΡΤ για συμπόρευση.


Υ.Γ.το πρωί σε συνάντηση συνδικαλιστών από τους 151 φορείς (μαζί τους και η ΠΟΣΠΕΡΤ) με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως μας μεταφέρθηκε από συμμετέχοντες, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι σταδιακά και μετά το πρώτο 10%, σκοπεύει να διώξει το 50% των εργαζομένων στην ΕΡΤ.


ΕΠΕΙΓΟΝ

Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται στάση εργασίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ για αύριο Πέμπτη (12-4) και συγκέντρωση στη Βουλή. Μόλις ανακοινωθεί και επίσημα, αυτομάτως ακυρώνεται η αυριανή συγκέντρωση στην πόρτα της ΕΡΤ στη 1μμ και μεταφέρεται εκεί. Περισσότερα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: