Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011



Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την συμμετοχή εργαζομένων από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου.
Στην συνέλευση συζητήσαμε διεξοδικά για τους άδικους και απαράδεκτους φόρους της Έκτακτης Εισφοράς και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που μας ζητά η κυβέρνηση να πληρώσουμε, καθώς και για πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας.
• Αποφασίσαμε ότι πρόκειται για φόρους που δεν έχουν καμία δίκαιη βάση, αλλά δείχνουν μόνο την προσπάθεια της κυβέρνησης να υφαρπάξει μεγάλο μέρος των ήδη πενιχρών μας αποδοχών. Η δήλωση ότι θα είναι προσωρινά είναι ψευδής, διότι επιχειρείται ήδη οι φόροι αυτοί να παγιωθούν για τα επόμενα χρόνια. Οι αποδοχές μας μειώνονται συνεχώς και ταυτόχρονα οι τιμές πώλησης των απαραίτητων καθημερινών μας ειδών συνεχώς αυξάνονται, επομένως δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε δυνατό να πληρώσουμε και αυτούς τους φόρους. Έτσι, θα συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία χιλιάδων συναδέλφων μας από πολλούς διαφορετικούς εργασιακούς κλάδους πανελλαδικά, να συλλέξουμε τα σημειώματα που μας αποστέλλει η εφορία και να της τα στείλουμε πίσω ενωμένοι και οργανωμένοι με τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να τα πληρώσουμε.
• Παράλληλα πραγματοποιήσαμε εγγραφές νέων συναδέλφων στο Σωματείο και αποφασίσαμε ότι δραστηριοποιούμαστε ενεργά για την υπεράσπιση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων κάθε ειδικότητας σε όλα τα ΜΜΕ της Λέσβου και για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικαιωμάτων αυτών, όπως επίσης και για την έγκαιρη και μαζική κινητοποίηση του κλάδου μας σε κάθε περίπτωση που πλήττονται τα δικαιώματα μας.
• Σχεδιάσαμε την πραγματοποίηση πολύμορφων ενημερωτικών δράσεων όπως η έκδοση Αναλυτικού Οδηγού Εργασιακών Δικαιωμάτων για τον κάθε συνάδελφο και η διοργάνωση Εκδήλωσης-Συζήτησης για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα στο χώρο των ΜΜΕ με ομιλητή από την Αθήνα.
• Προωθούμε το συντονισμό και τη συνεργασία με όλες τις αδελφές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από το χώρο των ΜΜΕ και την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων από κοινού με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων με ανεξαρτησία, ενότητα και αλληλεγγύη στην κατεύθυνση της ενωτικής ανασύνθεσης του συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχους καμία απόλυση στο χώρο του τύπου και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αποδοχές σύμφωνες με τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με πλήρη εργασιακά και κλαδικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Τέλος, θα πραγματοποιούμε ανά δεκαπενθήμερο αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίζουμε από κοινού για όλα τα θέματα που μας αφορούν.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΜΜΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: