Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακή Δράση, όχι αδράνεια



... από το Blog του Ασύνταχτου Τύπου της ΕΣΗΕΜΘ...


Σύσκεψη για απολύσεις-εφεδρεία την Τετάρτη 21/9 στο Ε.Κ.Θ. – Εργασιακός Συναγερμός σε ΕΡΤ3 – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τού υπό συγχώνευση Πολιτιστικού Β΄Προγράμματος της ΕΡΤ3 – “9.58FM” πραγματοποίησαν “εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3″ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. (Από τις 6 το απόγευμα ίσχυε η πεντάωρη στάση εργασίας που κήρυξαν ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ). Παρά την επιτακτική ανάγκη συσστράτευσης των πάντων τούτες τις κρίσιμες ώρες για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ενάντια στις προαναγγελθείσες απολύσεις-εφεδρείες, τα λουκέτα και τη συνολική απαξίωση του δημόσιου ελεύθερου δημοσιογραφικού λόγου, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μικρή και διατυπώθηκε (μεταξύ άλλων πιο “σκληρών” προσεγγίσεων…) η άποψη ότι η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι δεν έγινε γνωστή σε όλους, εγκαίρως, η προγραμματισμένη πρόσκληση-συνέλευση. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη συγκέντρωση των εργαζομένων την προηγούμενη Παρασκευή μπροστά στα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3, συμμετείχαν συνολικά 50 έως 70 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.

Η επόμενη ευκαιρία συσπείρωσης και σχεδιασμού των επόμενων κινήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ3, αλλά και του ΑΠΕ/ΜΠΕ και των εργαζομένων στους οργανισμούς του Δημοσίου που έχουν μπει αδίκως στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της τρόικας, είναι η Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΘ. Συγκεκριμένα, το ΕΚΘ καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη στις 9 το πρωί “με τις διοικήσεις των Σωματείων εργαζομένων και φορέων που εντάσσονται στον κατάλογο, με στόχο τον συντονισμό του αγώνα προκειμένου να ανακληθεί το αυθαίρετο και αντικοινωνικό μέτρο της «Εργασιακής Εφεδρείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ.

Συνάδελφε/συναδέλφισα. Δεν είναι καιρός για αδράνεια, αδιαφορία και μοιρολατρεία! Ή θα υπερασπίσει ο καθένας μόνο το “μαγαζάκι” του και θα βουλιάξουμε όλοι μαζί, ή θα αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα νικήσουμε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιος δεν κινητοποείται σήμερα, δεν έχει κανένα “δικαίωμα” να γκρινιάζει αύριο. Θα είναι άξιος της μοίρας του…

Προσπέρασε τους εργατοπατέρες και αυτο-οργανώσου! Ενώσου με τους “Εργαζόμενους στην ΕΡΤ3″ για να δυναμώσει η φωνή σου. Οι “ασύνταχτοι” αγώνες δεν πρέπει να διαθέτουν ούτε “καπέλα”, ούτε “επαγγελματίες συνδικαλιστές”, ούτε πολιτικά “μικρο-μάγαζα”. Η σύσκεψη και η συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ την Τετάρτη, ας λειτουργήσει για μας ως μια ευκαιρία για τόπο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για τα επόμενα βήματά μας. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Πιθανότατα να προκύψουν νέες δυσάρεστες ¨κυβερνητικές ανακοινώσεις” ίσως και εντός της ημέρας (Τρίτη) δια στόματος Βενιζέλου! Ας είμαστε έτοιμοι να κινητοποιηθούμε ανά πάσα στιγμή. Στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (asyntaxtostypos.wordpress.com) θα ανακοινώνονται άμεσα όλα τα νέα καλέσματα για συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινήσεις διαμαρτυρίας.

Μείνετε ενήμεροι. Μείνετε ζωντανοί! Ρωτάτε τους συναδέλφους σας!
Παρατηρείτε για νέες ανακοινώσεις στους σχετικούς πίνακες των εργασιακών χώρων.


Τα βάρβαρα μέτρα δεν θα περάσουν!

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

“Ασύνταχτοι” από ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια: