Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

9 Γενάρη, μέρα τιμής του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, δολοφονημένου από τραμπούκους της ΝΔΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ.
ΠΕΜΠΤΗ 3/1, 4ΜΜ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΡΗΓΑ ΠΑΛΑΜΗΔΟΥ 2, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΨΥΡΡΗ

9 Γενάρη, μέρα τιμής  του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, δολοφονημένου από τραμπούκους της ΝΔ
Συγκέντρωση, Τρίτη 9 Γενάρη Προπύλαια, 12μεσ
Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα από το Καλαμπόκα, στέλεχος της ΝΔ στις 8 Γενάρη 1991, ήταν ένα έγκλημα προσχεδιασμένο με στόχο τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες, τις καταλήψεις εκατοντάδων σχολείων για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας  βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών του 3ου Λυκείου Πάτρας όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο «ανακατάληψης σχολείων» με ομάδες φασιστών τραμπούκων που εισέβαλλαν σε σχολεία χτυπώντας δολοφονικά μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Σήμερα , 22 χρόνια μετά ο Σαμαράς και ο Δένδιας χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα μίσους κατά των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, κατά  της αριστεράς και των μεταναστών. Συνεργάζονται με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να ανασυγκολλήσουν την  δεξιά πολυκατοικία όπως ζητάνε στελέχη της ΝΔ. Στην ίδια τη Πάτρα, στελέχη της ίδιας ομάδας που δολοφόνησε τον Νίκο Τεμπονέρα συγκροτούν ξανά ομάδες κρούσης και τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών και των αγωνιστών.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, ο Δένδιας υλοποιεί την ατζέντα «ανακατάληψη της Αθήνας» με χυδαία επίθεση κατά της αριστεράς και των κινημάτων. Πρώτα προχώρησαν σε  εκκένωση της Βίλλα Αμαλίας , ένα χώρο αυτοδιαχειριζόμενο εδώ και 20 χρόνια. Μετά, με τις πλάτες των καναλαρχών έστησαν μια  άθλια ρατσιστική και τρομολαγνική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ , την πρώτη είσοδο ΜΑΤ σε πανεπιστημιακό χώρο μετά την πτώση της χούντας για να «ερευνηθεί η δράση του φοιτητικού κινήματος.

Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη σπέρνει τη φτώχεια, την εξαθλίωση, απλώνει τη μαζική ανεργία με τις απολύσεις τις διαθεσιμότητες, την ώρα που διαλύει τη δημόσια παιδεία με τα σχέδια συγχωνεύσεων και κλεισιμάτων σχολείων και σχολών έχει το θράσος να στοχοποιεί το φοιτητικό κίνημα και τους μετανάστες.
Δεν θα περάσει η καταστολή, ο ρατσισμός και ο νεοναζισμός, ούτε στα σχολεία και στις σχολές, ούτε στις γειτονιές , ούτε πουθενά!

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές και τους μαθητές να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις για να δώσουμε άμεση απάντηση στις επιθέσεις της κυβέρνησης με καταλήψεις και διαδηλώσεις.  Η μέρα μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα στις 9 Γενάρη ας γίνει το ξεκίνημα με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12μες. Και σε άλλες πόλεις.
 Καλούμε την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι επιθέσεις του Σαμαρά και  του Δένδια και η συνεργασία με τους νεοναζί δολοφόνους.

 Όλοι μαζί κλιμακώνουμε στις 19 Γενάρη με συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2μμ και στη μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ.


Εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: