Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ (σημεία για ΕΡΤ και ασφαλιστικό)



ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς μας

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, που συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, παρά την πρόταση μελών του να συνεδριάσει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (δείτε εδώ  και εδώ τι προηγήθηκε). 

Το γεγονός σχολίασε στην ομιλία της η Νέλλυ Κατσαμά από την ΕΡΑ Ηρακλείου, που ανέφερε ότι θα ήταν μια έμπρακτη ενέργεια αλληλεγγύης, η υλοποίηση μιας τέτοιας επιλογής (ακολούθως αναφέρθηκε στο πρώτο δικαστήριο εναντίον των παράνομων απολύσεων στην ΕΡΤ, που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου στην Κρήτη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της διοίκησης (ΔΣ και γενικό συμβούλιο) της ΠΟΕΣΥ που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ΔΤ, δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση.

Παράλληλα κρατήθηκε πριν την έναρξη των εργασιών ενός λεπτού σιγή για τους τέσσερις νεκρούς του αγώνα της ΕΡΤ (μια παραγωγό, μια συνάδελφο διοικητική υπάλληλο της ΕΤ3 από τη Θεσσαλονίκη, που προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα, τον πατέρα συναδέλφου, που έδωσε τέλος στη ζωή του και τον αλληλέγγυο Αχ. Παναγούλη).

Για αγώνα που στρίμωξε πολιτικά την κυβέρνηση έκανε λόγο αναφερόμενος στην ΕΡΤ ο Γ. Παυλόπουλος, μέλος του γενικού συμβουλίου, ενώ ο Μιχάλης Σιάχος, επίσης μέλος του γενικού συμβουλίου, ζήτησε την έναρξη μεγάλης καμπάνιας για την ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου, είπε: «Η ΠΟΕΣΥ γράφει στις ανακοινώσεις της για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και για την παράγκα της ΔΤ. Πώς πρέπει τότε να χαρακτηριστούν οι υπηρεσίες προς τη ΔΤ όσων τις προσφέρουν? Ζητώ να αποδοκιμαστούν από το σώμα τα εν ενεργεία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΣΥ που προσφέρουν υπηρεσίες προς τη ΔΤ, καθώς και κάθε δίκη για τις παράνομες απολύσεις να γίνει γεγονός, με συνεντεύξεις Τύπου, κινητοποιήσεις πριν τη διεξαγωγή τους, αλλά και τη μέρα των δικαστηρίων. Επίσης όσοι έχουν κάνει αίτηση στη ΔΤ να το σκεφτούν πριν γίνουν κομπάρσοι σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις «κατσαρόλας», που όπως διαρρέει, σκέφτονται κατά καιρούς τα κυβερνητικά επιτελεία, γιατί η χλεύη και η κοινωνική κατακραυγή, ειδικά σε όσους στελέχωσαν και ψηφοδέλτια παρατάξεων, θα είναι δυσβάστακτη.

Για το ασφαλιστικό, να θυμίσουμε ότι οι κυβερνήσεις που το έχουν χειροτερέψει, οι υπουργοί που έχουν κατεβάσει νομοσχέδια και όσοι βουλευτές τα ψήφισαν έχουν όνομα και πολιτική ταυτότητα και είναι κατανοητό γιατί αποφεύγουν ορισμένοι στην ΠΟΕΣΥ να μιλήσουν με αυτούς τους όρους, γιατί τους υπηρέτησαν χρόνια και ορισμένοι τους υπηρετούν ακόμα. Και η απόσυρση με κυβερνητική πρωτοβουλία, της τροπολογίας για τα ιντερνετικά ΜΜΕ πριν από μερικά χρόνια, πολιτική παρέμβαση ήταν. Κάθε κουβέντα που αποσυνδέει την πολιτική από το ασφαλιστικό, οδηγεί στο συντεχνιασμό και δεν συμβάλλει στην υπεράσπιση των ταμείων μας».

Οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων μαζί με γραπτά κείμενα που κατατέθηκαν (δείτε εδώ  και εδώ ), καθώς και οι εισηγήσεις του ΔΣ για ασφαλιστικό, ΕΡΤ, πρόγραμμα δράσης, κλπ θα μπουν σε διαδικασία σύνθεσης με ευθύνη του ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι τη διαδικασία παρακολούθησαν τα προεδρεία των δημοσιογραφικών ενώσεων πλην ΕΣΗΕΜΘ που δεν προσήλθε (υπήρχαν εκπρόσωποι της μειοψηφίας), η πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Π. Σόμπολος που ανέφερε ότι στο τέλος του 2013 το έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ θα είναι 23 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Γιάννης Αγγέλης, τόνισαν ότι οι προτάσεις του κ. Σόμπολου, είναι δικές του σκέψεις και δεν τους εκφράζουν, ειδικά σε θέματα περικοπής παροχών. Επίσης ο κ. Σόμπλος ανέφερε ότι επειδή στα κυριακάτικα φύλλα που συγκεντρώνουν διαφήμιση εργάζονται πολλά μέλη της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη μεταφορά πόρων προς τον ΕΔΟΕΑΠ από το αγγελιόσημο, δημιουργώντας θέμα με συναδέλφους της ΕΣΠΗΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: