Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΡΤ: Στημένο το παιχνίδι και στα εργασιακά

Άρχισαν τα όργανα στην ΕΡΤ με το "επιχείρημα"  ότι επειδή το μαγαζί λειτουργεί με το θεσμικό πλαίσιο της ΝΕΡΙΤ δεν θα ισχύουν τα ωράρια εργασίας που είχαν κατοχυρώσει οι δημοσιογραφικές ενώσεις, αλλά το "υπαλληλικό οκτάωρο" , τουλάχιστον μέχρι "να αλλάξει το οργανόγραμμα, τα θεσμικά, κλπ".

Προφανώς και δεν έγινε με πρωτοβουλία "αστεριών της ΔΤ" και μόνο, αλλά είχε και την πολιτική έγκριση της "πρώτης φοράς αριστερά" που σαφώς και ήξερε ότι όσο υπάρχει το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο στα εργασιακά, μπορεί και να χρησιμοποιηθεί.

Απογοητευμένοι δικαιούνται να είναι μόνο οι αφελείς, που παρά τις πολλές και σαφείς ενδείξεις των προηγούμενων μηνών, πίστεψαν σε υποσχέσεις που η ζωή απέδειξε ότι ήταν χωρίς αντίκρυσμα,  οι υπόλοιποι/ες έχουν μόνο το δρόμο της συλλογικής δράσης για να βαδίσουν.

Υ.Γ. πώς τα φέρνει η ζωή, από εκεί που "θα χτυπάμε το ντέφι για να χορεύουν οι αγορές", στην "έντιμη συμφωνία" με τους θεσμούς (αλλιώς τους έλεγαν πριν τις εκλογές) και το ντέφι το χτυπάμε για να "χορεύουν" οι εργαζόμενοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: