Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ψήφισμα ΠΟΣΠΕΡΤ: Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το δικαίωμα στην ιθαγένεια είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους όσους γεννιούνται ή ήρθαν και ζουν, κατοικούν, εργάζονται και σπουδάζουν στην εδαφική επικράτεια της Ελλάδας.

Δεν μπορεί να κουτσουρεύεται για να προσαρμοστεί στα κριτήρια του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο πραξικοπηματικά στράφηκε κατά του νόμου 3838/10 και κατάργησε το δικαίωμα στην ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών.

Ούτε βήμα πίσω από τη δημοκρατική αρχή ότι δεν απαιτείται εθνική συνείδηση για την απόκτηση ιθαγένειας, αλλά απλή απόδειξη των δεσμών με την ελληνική κοινωνία.

Γιατί άραγε τα παιδιά να κουβαλάνε κληρονομικά το στιγματισμό του «παράτυπου» («λαθρομετανάστη») που επέβαλαν ρατσιστικοί νόμοι αποκλεισμού; Γιατί όταν οι γονείς απολύονται και εκπίπτουν της νομιμότητας να την πληρώνουν και τα παιδιά;

Διεκδικούμε μαζί με το ξήλωμα των μνημονίων της φτώχειας, να μπει τέλος στη ρατσιστική κληρονομιά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Να δοθεί νέα ευκαιρία για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, με απόδοση πλήρων δικαιωμάτων ψήφου και θρησκευτικής λατρείας, με χτίσιμο τζαμιών για τους μουσουλμάνους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να φύγει ο φράχτης του θανάτου στον Έβρο και η FRONTEX. Άσυλο στους πρόσφυγες. Καμιά εφαρμογή των κανονισμών του Δουβλίνου – Σέγκεν. Καμιά συμμετοχή στα νέα δολοφονικά σχέδια για βομβαρδισμό των σαπιοκάραβων των προσφυγών στη Λιβύη. 

Διεκδικούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα χωρίς αποκλεισμούς. Γι’ αυτό, απαιτούμε να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο αναγνώρισης πλήρους δικαιώματος στην ιθαγένεια, χωρίς την εξάρτησή του από τη νομιμότητα των γονέων και την επιτυχή φοίτηση  στην εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: