Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

"Ούτε ταγματάρχης, ούτε στρατηγός, την ΕΡΤ να κυβερνάει ο ελεύθερος λαός"


ΠΗΓΗ: http://www.asyntaxtostypos.org/?p=18805

"Ούτε ταγματάρχης, ούτε στρατηγός, την ΕΡΤ να κυβερνάει ο ελεύθερος λαός"

Το παραπάνω σύνθημα φωνάχτηκε από διαδηλωτές στην πρόσφατη διαδήλωση του ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΑΜΕΤη Δευτέρα 8 Ιουνίου, σύσσωμο το ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε., ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για μια πρώτη επαφή με τους εργαζόμενους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στο μεγάλο στούντιο της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Δεν αποκλείεται, αμέσως μετά, μέλη του ΔΣ να επισκεφτούν και το κτίριο της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη 14 που συγκαταλέγεται επί 2 ολόκληρα χρόνια στα βασικά "κάστρα" της πανελλαδικής ΕΡΤικής αντίστασης κόντρα στο "μαύρο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την παρουσία του ΔΣ της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί πρώην συνάδελφοι των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3, αναμένεται να εισέλθουν σε ένα κτίριο από το οποίο έφυγαν την 11η Ιουνίου 2013 και δεν ξαναπέρασαν από τότε, ούτε από έξω! Ανάμεσά τους και άτομα που υπηρέτησαν με πάθος τα μορφώματα των ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και αίφνης το τελευταίο διάστημα μεταμορφώθηκαν ξανά σε... "φίλους της ΕΡΤ".


Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο κάλεσμα της ΕΣΗΕΜ-Θ για εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ3 εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων και τέτοια άτομα και παρότι, τόσο αυτά όσο και οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ3 δεν επιχείρησαν να προκαλέσουν η μία πλευρά την άλλη, το επεδίωξε στο τέλος ο ίδιος ο... πρόεδρος της πλειοψηφιικής ομάδας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, προβαίνοντας απρόκλητα σε χαρακτηρισμούς σε βάρος των αγωνιζόμενων εργαζομένων αποδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο για μία ακόμη φορά ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ όχι μόνο δεν στάθηκε δίπλα σε αυτόν τον αγώνα αλλά τον υπονόμευσε συστηματικά νομιμοποιώντας παράλληλα το ανταποκριτικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη. Τώρα τελευταία, άλλαξε ρότα (στα λόγια) "κατά πώς φυσάει ο άνεμος"... Δεν γίνονται πλέον πιστευτοί από κανέναν... Είναι θλιβεροί και απομονωμένοι και κάθε απόπειρα να υποκαταστήσουν τη βούληση των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3, θα προσκρούει στην καταγεγραμμένη πλέον ολοκληρωτική απουσία τους από ένα -από κάθε άποψη- ιστορικό γεγονός.

Στη συνάντηση Τσακνή, Ταγματάρχη και λοιπών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. με τους εργαζόμενους, οφείλουν όλοι, αν μη τι άλλο, να φρεσκάρουν στη μνήμη τους δηλώσεις όπως αυτήν: «τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που αντιστέκονται και επιμένουν στο μετερίζι για την πλουραλιστική ενημέρωση όχι απλά θα τον συνυπολογίσουμε και θα τον εντάξουμε, σε αυτόν τον σχεδιασμό, αυτός ο κόσμος θα είναι συμμέτοχος και θα λάβει μέρος της ευθύνης, θα λάβει μέρος στην ευθύνη και στη συναπόφαση» (συνέντευξη Αλ.Τσιπρα, Θεσσαλονίκη).

Ίσως, στη διάρκεια της συνάντησης της Δευτέρας να ανακοινωθούν και οι διορισμοί των 2 προσώπων που θα στελεχώσουν την τριμελή νέα Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3 καθώς και τις διάφορες "διευθύνσεις". Οι εργαζόμενοι αναμένουν τη μη επανάληψη του φαινομένου διορισμού σε αυτές τις θέσεις προσώπων συνδεδεμένων είτε με κομματικά όργανα είτε με φανατικούς θιασώτες των νόμων της λεγόμενης καπιταλιστικής αγοράς, του ανταγωνισμού και των "συρρικνώσεων" ή της κατάργησης των πολύτιμων (όλων) δομών της ΕΡΤ. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι δεν έπαψαν ποτέ να μιλάνε για μια πραγματικά δημόσια και ακηδεμόνευτη ΕΡΤ αποκομμένη από το κράτος και τη λογική του κέρδους και της αγοράς. Ειδικά οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο-πρότασή τους ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ από πολύ νωρίς, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου "μαύρου".  Αυτό ήταν το πρόπλασμα πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλες οι μετέπειτα θέσεις και αποφάσεις που ελήφθησαν σε πανελλαδικό επίπεδο από τους εργαζόμενους της Ελεύθερης ΕΡΤ. Στην πρόσφατη συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ, περιγράφηκε από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 με συνοπτικό τρόπο τι συνέβη και τι κατάφεραν με τον αγώνα τους τα τελευταία 2 χρόνια. (ολόκληρο το κείμενο παρακάτω).

Η άνοδος στη Θεσσαλονίκη των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ είναι από κάθε άποψη μια... "τολμηρή" υπόθεση! Η σοβαρή αλλά συγχρόνως ανυποχώρητη συνεπής στάση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 που δεν μάσησαν ποτέ τα λόγια τους προσαρμόζοντάς τα στις εκάστοτε συνθήκες, προαναγγέλλει μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ διαφορετικών ή παράλληλων κόσμων και νοοτροπιών που θα κληθούν να συνυπάρξουν προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας και του δημοσίου αγαθού της ανεξάρτητης/ακηδεμόνευτης ενημέρωσης. Ανικειμενικά όμως, επειδή το παραπάνω αγαθό κάποιοι επέλεξαν να το υπηρετήσουν και κάποιοι όχι, τώρα θα κληθούν εκείνες οι συστημικές δυνάμεις που διέσπασαν το μέτωπο του δίχρονου αγώνα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, να προσαρμοστούν στο διεκδικούμενο ακόμα όνειρο μιας δημόσιας Ραδιοφωνίας/Τηλεόρασης που μας αξίζει. Κάθε άλλη προσπάθεια επιστροφής στις παθογένειες του παρελθόντος και της συστημικής ειδησεογραφικής αντίληψης του κόσμου μας θα λειτουργεί απλώς υπονομευτικά γι' αυτή την ΕΡΤ που πάλεψαν οι όρθιοι εργαζόμενοι.

Αυτή η αίσθηση χαρακτηρίζει πλέον το μεγαλύτερο μέρος των δομών της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα, και ο λόγος αξιοπρέπειας που εκπέμπεται από τη Θεσσαλονίκη αντικατοπτρίζει τη δύναμη και τη θέληση της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας και του δημοσίου αγαθού της ανεξάρτητης/ακηδεμόνευτης ενημέρωσης. Είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και για την ουσία της πραγματικής δημοκρατίας. Όταν θα αρχίσουν τα "στρογγυλέματα" και οι "έντιμοι συμβιβασμοί" τότε θα πρέπει να αρχίσουμε πραγματικά να ανησυχούμε...

Η 11η Ιούνη είναι για τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ μία "αποφράδα ημέρα". Αυτή η μέρα πλησιάζει. Δεν είναι ημέρα για "φιέστες" και πανηγυρισμούς. Η χαρά θα έρθει με την απόδοση των συχνοτήτων και των πομπών στην ΕΡΤ.  Με την επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ . Με την εμπέδωση του νοήματος αυτού του αγώνα. Με την ενσωμάτωση των αμεσοδημοκρατικών αυτοδιαχειριστικών χαρακτηριστικών στη λειτουργία της ΕΡΤ. Με τη συμμετοχή της κοινωνίας στη συνδιαμόρφωση της φιλοσοφίας του προγράμματος. Με την ανάδειξη -και όχι τους διορισμούς από την εκάστοτε κυβέρνηση- των συντονιστών από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με ισότιμη και δίκαιη μισθολογική αντιμετώπιση των εργαζομένων. Με ανοιγμένα μικρόφωνα στους αποκλεισμένους και τους αδύναμους της κοινωνίας. Με πολιτισμό. με ποίηση, με αξιοπρέπεια.

Για μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ. Ούτε ΚΡΑΤΙΚΗ, ούτε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, ούτε ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ούτε των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Ακολουθεί το κείμενο που διάβασαν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στη διάρκεια της πρόσφατης εργασιακής συνέλευσης στην οποία κάλεσε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το ψήφισμα αναμένεται να μεταφέρουν οι εργαζόμενοι και ενώπιον των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. που αναμένονται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

29 Μάη 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΤ3


Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,

σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από το μαύρο στην ΕΡΤ

Αυτά τα δύο χρόνια πολλοί από μας αποφασίσαμε να μην αποδεχτούμε αυτή την προφανή και πρωτοφανή εκτροπή της δημοκρατίας και να κρατήσουμε την ΕΡΤ3 ανοιχτή. Αυτή καθαυτή η παραμονή μας στα κτίρια της ΕΡΤ, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που κράτησε την υπόθεση της ΕΡΤ ζωντανή, ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για την επαναλειτουργία της. Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ με ανυποχώρητο αγώνα.

Στο πλευρό μας από την πρώτη μέρα στάθηκαν πολίτες, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα αλλά από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό, που παρακολουθούσαν το εκπεμπόμενο πρόγραμμά μας αναλογικά ή μέσω διαδικτύου.

Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε συνοπτικά μερικά μόνο από αυτά που πετύχαμε αυτούς τους μήνες.

1ον Η ΕΡΤ3 δεν έκλεισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ημέρα. Η τηλεόραση συνέχισε αναλογικά και αργότερα και ψηφιακά να εκπέμπει πρόγραμμα και ζωντανές εκπομπές παρά τις όποιες δυσκολίες και τεχνικά προβλήματα.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ 3 δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εκπέμπει πλήρες πρόγραμμα, φιλοξενήθηκε για λίγο στον 90,4 Αριστερά στα FM και αργότερα εξέπεμψε διαδικτυακά, αλλά και στα FM της Θεσσαλονίκης και μέσω των ΕΡΑ οι οποίες συχνά αναμετέδιδαν τα προγράμματά μας.

2ον Όλο αυτό το διάστημα, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3, εκτός από εκπομπές, κάνουμε (μέχρι και σήμερα) 24ωρη περιφρούρηση των κτιρίων για να προστατέψουμε την περιουσία του ελληνικού λαού, φροντίζουμε για την καθαριότητα των χώρων, πληρώνουμε από την άδεια τσέπη μας –και με την αρωγή αλληλέγγυων πολιτών, αλλά και την τεχνική και υλική υποστήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ- τα έξοδα συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στα μηχανήματα εκπομπής, διοργανώνουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης, συνεργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με όλα τα κινήματα της χώρας (Σκουριές, ΒΙΟΜΕ, σχολικοί φύλακες, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών κλπ.)

3ον Από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι σήμερα η ΕΡΤ 3 λειτουργεί την πιο πετυχημένη ταινιοθήκη που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, με εβδομαδιαίες δωρεάν προβολές, το καλοκαίρι στο πεζοδρόμιο έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και τον χειμώνα στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος. Έχουμε προβάλει μέχρι τώρα 89 αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Οι πολίτες, κατά εκατοντάδες παρακολουθούν το πρόγραμμα και συμμετέχουν στις συζητήσεις που ακολουθούν τις προβολές.

4ον Παράλληλα η θεατρική ομάδα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων “TheatERT 3” έδωσε πολλές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια , ενημερώνοντας στο περιθώριο των παραστάσεων τους θεατές για τον αγώνα μας κατά του φασιστικού μαύρου της 11ης Ιουνίου του 2013 στην ΕΡΤ.

5ον Εργαζόμενοι του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3 συμμετέχουν σε βραδιές δραματοποιημένης ελληνικής ποίησης συνοδευόμενη από μουσική.

6ον Συμμετέχουμε στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης που ξεκίνησε τη διαδρομή του στις αρχές Απρίλη και συνεχώς διευρύνεται «από τα κάτω» με βασικό σύνθημα: «δεν διαπραγματευόμαστε τις εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες»

7ον Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ταξίδεψαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης προσκεκλημένοι φορέων, κινημάτων αλλά και εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, για να μιλήσουν για τον αγώνα της ΕΡΤ3.

8ον Υποδεχτήκαμε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 αντιπροσωπείες πανεπιστημίων, κινημάτων και εργατικών συνδικάτων από το εξωτερικό, πολλούς δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες, αλλά και απλούς πολίτες άλλων χωρών που ήθελαν να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα της ΕΡΤ3.

9ον Ο αγώνας μας πλαισιώνεται από χιλιάδες απλούς αλληλέγγυους πολίτες που στάθηκαν με κάθε τρόπο στο πλευρό μας , αλλά και από λειτουργικούς αλληλέγγυους, οι οποίοι μας συγκίνησαν με την ανιδιοτελή τους προσφορά, στηρίζοντας εμπράκτως την παραγωγή του αυτοδιαχειριζόμενου προγράμματος. Ζητούμενη για μας παραμένει η ένταξή τους στην «επόμενη ημέρα» της ΕΡΤ.

10ον Αυτούς τους 23,5 μήνες διοργανώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες συναυλίες είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλα κινήματα, φιλοξενήσαμε εκδηλώσεις, συζητήσεις και συνελεύσεις κοινωνικών συλλογικοτήτων. Στο στούντιο της τηλεόρασης έγιναν δεκάδες συνεντευξεις τυπου, βιβλιοπαρουσιασεις, θεατρικα, συνελευσεις σωματειων και συλλογικοτητων, πολιτικες εκδηλωσεις, θεματικες συζητησεις. Οι χώροι της ΕΡΤ3 ζωντάνεψαν.

11ον Αυτή η καταρχήν νίκη που συνιστά η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δεν μας εφησυχάζει. Μας δίνει όμως ακόμη μεγαλύτερη ώθηση να διεκδικήσουμε κατακτημένα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα. Η ισότιμη συμμετοχή των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων μέσα από την ελεύθερη αμεσοδημοκρατική λειτουργία της γενικής μας συνέλευσης, είναι ο πυλώνας στον οποίο πρέπει να στηριχθεί η συνέχεια του αγώνα μας, στη βάση των αρχών και των διακηρύξεων όπως αυτές με σαφήνεια έχουν περιγραφεί στο κείμενο-πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ3, «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ».

12ον Η ΕΡΤ στα δύο χρόνια λειτουργίας της, υπήρξε πεδίο ανάδειξης δεξιοτήτων τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους λειτουργικούς αλληλέγγυους. Παρεμπιπτόντως τους τελευταίους μήνες άρχισαν και πάλι οι επισκέψεις μαθητών σχολείων, αυτή τη φορά όμως όχι για να δουν απλώς ένα ΜΜΕ εν λειτουργία αλλά για να μάθουν πώς λειτουργεί η αυτοδιαχείριση στην πράξη και πώς επιτεύχθηκε η αυτοδιεύθυνση του αγώνα με όπλο την αξιοπρέπεια.

Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η δραστηριότητα είναι κατά πολύ δημιουργικότερη και σημαντικότερη από αυτήν της προ της 11ης Ιουνίου του 2013 εποχής. Για όλα αυτά είμαστε υπερήφανοι.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν μεν νικηφόρο, δηλώνουμε όμως ότι θα απαιτήσουμε την λειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ και κυρίως την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους και στο μέλλον. Επίσης είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε καμία έκπτωση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, και να μη δεχτούμε τεχνητούς διαχωρισμούς και μισθολογικές ανισότητες μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων.

Συνάδελφοι/ισσες, είναι κρίσιμο να μείνει αυτή η συναρπαστική εμπειρία μας ως παρακαταθήκη για το μέλλον της ΕΡΤ3, ώστε να δικαιωθούν οι προσδοκίες των πολιτών για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Με τη βοήθεια όλων πλέον των συναδέλφων, μπορούμε να πετύχουμε τη λειτουργία της ΕΡΤ3 που ονειρευόμαστε. Με συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση του παραγόμενου προγράμματος, με σύνδεση με την κοινωνία και τα κινήματα.

Αυτά τα δύο χρόνια μας στήριξαν ποικιλοτρόπως, υλικά και ψυχικά, χιλιάδες αλληλέγγυοι πολίτες βοηθώντας μας να αντέξουμε. Στον αντίποδα είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα που πανελλαδικά άφησε 18 νεκρούς συναδέλφους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν είχαμε δυστυχώς τη στήριξη του σωματείου των δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΜΘ, με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Και μόνο η δήλωση του ίδιου του προέδρου ότι επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 μία φορά είναι χαρακτηριστική της αδιαφορίας, αν όχι εχθρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε ένα εγχείρημα το οποίο αγκάλιασαν με θαυμασμό δημοσιογραφικές ενώσεις άλλων χωρών, καθώς και η ΠΟΕΣΥ.

Αντιθέτως, τακτικότατη ήταν η παρουσία και η αμέριστη στήριξη μελών της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ τα οποία και ευχαριστούμε. Εξάλλου, μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Β. Ελλάδας, με δεδομένο ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ3 ανέδειξε την αποτελεσματικότητα της συνέργειας και της αλληλεγγύης.

Κλείνοντας, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας που συνεχίζεται για να δώσουμε στους πολίτες την ΕΡΤ που ονειρεύονται και τους αξίζει.

Η πληγή από το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει αφήσει ένα σημάδι· και αυτό είναι η μνήμη.

Αυτή η μνήμη δεν πρέπει να σβήσει ποτέ. Το σημάδι πρέπει να μείνει για να μας θυμίζει ότι εκεί χτυπήσαμε.

Γιατί μόνο η μνήμη του πόνου μπορεί να μας προστατεύει και να μας θυμίζει ότι εκεί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας χτυπήσουν ποτέ ξανά.

Κλείνουμε με τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι έτσι όπως είχαν βγει στον αέρα του Τρίτου Προγράμματος. Λόγια που μεταδίδουμε συνεχώς έως και σήμερα σε ένα σποτ από την Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3:

«Κανένα σύστημα δεν θα σας υποσχεθεί την ελευθερία σας, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα, σας είπαν ψέματα. Μόνιμα θα διεκδικείτε ολοένα και περισσότερο αυτό που σας αρνούνται βασιζόμενοι στην κούραση σας, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Μα, με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια: