Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ανδρέα Κουρή είμαστε ο εφιάλτης που σε στοιχειώνει

Αναλογιζόμενοι πλήρως την εξαιρετική κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που διανύει ο τόπος μας και παρά τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που είχαμε αναγγείλει τη Δευτέρα 29/6/2015 έξω από τον χώρο της διοργάνωσης ενός ακόμη σόου από τον πρώην εργοδότη μας Ανδρέα Κουρή, των «Mad Video Music Awards 2015» με κύριο χορηγό την Coca-Cola.


Εμείναμε στην απόφασή μας, δεδομένου ότι  ο αγώνας μας και οι εργατικές διεκδικήσεις που έχει θέσει, δεν έχει δικαιωθεί. Δεν δικαιώθηκε ούτε με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν έχει δικαιωθεί μέχρι σήμερα και παραμένει μετέωρο το αν θα δικαιωθεί υπό τις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται. Συνεπώς, επειδή για εμάς, όπως και για χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα όλα συνεχίζονται, αποτελούσε… καθήκον να διαδηλώσουμε -για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- έξω από τα  «MAD VMA». Αυτή τη φορά συμπράττοντας με τους απεργούς της Coca-Cola.
Δεδομένου των πολιτικών εξελίξεων, ενημερώνουμε καθυστερημένα για αυτή τη διαδήλωση καθώς και για τα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια αυτής, κυρίως επειδή καταδεικνύουν τον πανικό που αισθάνεται ένας εργοδότης όταν αντιλαμβάνεται ότι η αδικία και η οργή που έχει προκαλέσει στους πρώην εργαζομενούς του προκειμένου να βγει διπλά πλουτισμένος, κινδυνεύουν να του γυρίσουν μπούμερανγκ.

Είναι περιττό, ίσως, αλλά υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Κουρής, συνεχίζοντας το στρατηγικό επιχειρηματικό του πλάνο «χρωστάω, αλλά πλουτίζω», διοργάνωσε άλλο ένα μεγαλοφανές σόου, τα «βραβεία MAD»,  εξακολουθώντας να οφείλει τις αποζημιώσεις και μισθούς στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis που ξεπερνούν τα 600 χιλιάδες ευρώ. Για άλλη μια φορά, συνεργαζόμενος με την Coca-Cola, που έκλεισε το εργοστάσιο της στην Θεσσαλονίκη οδηγώντας δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία, λόγος για τον οποίο οι απεργοί της Coca-Cola δίνουν ένα μακροχρόνιο, ανυποχώρητο αγώνα καλώντας παράλληλα σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής εταιρείας. 
Γνωρίζουμε ότι ο Ανδρέας Κουρής θα επιθυμούσε -αν ήταν δυνατόν- να μας εξαφανίσει παντελώς από το χάρτη, καθώς αποτελούμε γι’ αυτόν κάτι παραπάνω από μια μεγάλη τσίμπλα στο μάτι, κάτι που έχουμε διαπιστώσει από τη λογοκρισία που έχει επιβάλει στο παρελθόν σε αναρτημένα στο διαδίκτυο βίντεο από τις διαδηλώσεις μας και σε προπαγανδιστικά βίντεο πριν από αυτές. Οι τελευταίες του ενέργειες ενόψει και κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαδήλωσής μας έξω από τα φετινά «βραβεία MAD» επιβεβαίωσαν με το παραπάνω -και για μια ακόμη φορά- αυτή μας την πεποίθηση.
Τέσσερις μέρες πριν από τη διοργάνωση του σόου και της διαδήλωσής μας έξω από αυτό, αναρτήσαμε 7 πανό στην λεωφόρο Κηφισού, από το Περιστέρι έως την Φιλαδέλφεια, με το σύνθημα «Ανδρέα Κουρή μην ξεχνάς, μας χρωστάς». Μέσα σε λιγότερο από 18 ώρες είχαν αφαιρεθεί. Η στοχευμένη αφαίρεση των πανό των απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis, τη στιγμή που τα υπόλοιπα διαφημιστικά και πολιτικά πανό παρέμειναν στη θέση τους, μας έδειξε το δράστη και τα τσιράκια που εκτέλεσαν την εντολή του. Την  επόμενη φορά που θα πράξουν κάτι ανάλογο θα ήταν καλό να αναλογιστούν σε ποια θέση θα μας φέρουν αν τους συναντήσουμε.
Ανήμερα της διοργάνωσης και λίγες ώρες πριν από την έναρξή της, ο Ανδρέας Κουρής προχώρησε σε μια ακόμη πανικόβλητη κίνηση γνωρίζοντας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση που είχαμε κάνει, ότι η διαδήλωσή μας έξω από τα βραβεία MAD θα ξεκινούσε στις 7:00 το απόγευμα.  Με μια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής και διακινδυνεύοντας πλήρως την αξιοπιστία της διοργάνωσης από το MAD, γνωστοποίησε μέσω των μέσων ενημέρωσης που διαθέτει ότι  η προσέλευση των θεατών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως της 7:15, με πρόσχημα ότι το show θα ξεκινούσε αυστηρά στις 8:00. Το ίδιο και το συναυλιακό μέρος του που διεξαγόταν στον προαύλιο χώρο του Tae Kwon Do στο Φάληρο, τον οποίο και προσεγγίσαμε εξωτερικά και σε άμεση επαφή ως διαδηλωτές, που έληξε εσπευσμένα λίγο πριν καταφθάσουμε. Κι όλα αυτά, με την αιτιολογία της διευκόλυνσης των εργαζομένων που θα προσέλθουν στο σόου, ώστε να προλάβουν να αποχωρήσουν με τα τελευταία δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς! Τόση, μα τόση υποκρισία και όψιμο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, από έναν εργοδότη που τους πίνει το αίμα με πάγια τακτική τα χρωστούμενα, ακόμη και στη ναυαρχίδα του, τον όμιλο MAD, όπου οι οφειλές παρελθόντων μηνών προς τους εργαζόμενους τείνουν να ξεχαστούν, όταν σήμερα συσσωρεύονται νέες. 

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια του Ανδρέα Κουρή, που επιχειρούσε τη μη επαφή μας με τον κόσμο που προσερχόταν στο σόου, προκειμένου να μην ενημερωθεί για την αθέατη πλευρά του επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από τους εκθαμβωτικούς προβολείς των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, έπεσε στο κενό καθώς η προσέλευση συνεχιζόταν κανονικά μέχρι την επίσημη ώρα έναρξης του σόου. Έτσι, όταν διαπίστωσε ότι το σχέδιό του πέφτει στο κενό, προχώρησε σε μια ακόμη ενέργεια απροκάλυπτης λογοκρισίας επιδεικνύοντας τον ανεξέλεγκτο πανικό που τον διακατείχε. Δίνοντας εντολή στους σεκιουριτάδες που είχαν ενισχυθεί αριθμητικά από την πλευρά της εισόδου που διαδηλώναμε, να παίρνουν από τα χέρια των θεατών που εισέρχονταν τα κείμενά μας και τα τρικάκια των απεργών της Coca Cola και να τα πετούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους, το ίδιο και τα μπαλόνια που μοίραζαν οι απεργοί της Coca-Cola και ανέγραφαν το σύνθημα «Μποϊκοτάζ - Ούτε γουλιά Coca-Cola»,  τα οποία και έσκαγαν. 
Κι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που χιλιάδες τρικάκια των απολυμένων των Metropolis και των απεργών της Coca-Cola εκσφενδονίζονταν στον αέρα και προσγειώνονταν μέσα στο χώρο της διοργάνωσης και ενώ η παρουσία των διαδηλωτών ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, τόσο με τα συνθήματα που φώναζαν συνεχώς, όσο και με το μεγάλο αριθμό των πανό που είχαν κυκλώσει το χώρο. 
Τα γεγονότα αυτά κάνουν κάτι παραπάνω από προφανές ότι μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις φίμωσης που έχουμε δεχτεί στο διαδίκτυο, την προσπάθεια εκφοβισμού με τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Κουρής εναντίον μας η οποία κατέληξε στο «συρτάρι» από τον αρμόδιο εισαγγελέα ως ανυπόστατη, την προσπάθεια απομόνωσης μας με τη συνδρομή της αστυνομίας στις γκλαμουράτες φιέστες του, επιχειρείται και η προσπάθεια εξαφάνισής μας από το δημόσιο χώρο. 
 
Ο πανικός του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, είναι η τρανή απόδειξη της ύπαρξης ενός εφιάλτη που τον ακολουθεί και τον  κυνηγάει, όσο κι αν προσπαθεί με όλα τα πανίσχυρα μέσα που διαθέτει να τον αποφύγει. Αυτός ο εφιάλτης είναι γνωστός στο πανελλήνιο εδώ και περίπου 3,5 χρόνια, τον ακολουθεί από πίσω εκεί που άλλοτε τον περιμένει, ενώ συνέχεια τον ξαφνιάζει, είναι αιώνιος πεισμωμένος και ακούραστος και συνεχίζει να επιβιώνει.
Μόνο που αυτός ο εφιάλτης έχει σάρκα και οστά, κυκλοφορεί παντού και ακούει στο όνομα «Απολυμένοι Metropolis».
Συνέλευση Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis
* Για μια ακόνη φορά η διαδήλωσή μας στηρίχτηκε από σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες γειτονιάς. Αυτή τη φορά, που δεν ήταν η πρώτη, ο αγώνας μας σύμπραξε και με έναν άλλο εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτόν των απεργών της Coca-Cola. Και είναι μέγιστη τιμή και κάτι παραπάνω από χαρά όταν καταφέρνουμε να αναδείξουμε με τις δράσεις μας ότι οι εργατικές διεκδικήσεις μπορούν να συμπορευτούν να συνδιεκδικήσουν και, γιατί όχι, στο τέλος να νικήσουν.

 περισσότερες φωτογραφίες από τη διαδήλωση:

http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: